30 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 3 ek cukor, 10 dkg sütőmargarin, 1 tojás, kevés tejföl (amennyit felvesz a tészta)
krém: 5 dl tej, 25 dkg sütőmargarin, 10 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 6 ek liszt
tetejére: 10 dkg ét tortabevonó
1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és tepsi hátlapján megsütjük.
2. A krémhez a tejet a vaníliás cukrokkal és a 6 evőkanál liszttel krémmé főzzük lassú tűzön.
3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és beledolgozzuk a főzött vaníliás krémbe.
4. A lapokat megtöltjük a krémmel, ét tortabevonóval bekenjük a tetejét, 1 napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.
1. A tésztához valókat összegyúrjuk és közepes méretű, vajazott, lisztezett tepsibe nyújtjuk és kisütjük. 2. Kihűlés után kenjük rá a krémet: 3. A pudingport, a lisztet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA túrót a cukorral botmixerrel pépesítjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. Nem kell megijedni, elég híg lesz! A tésztára öntjük és előmelegített sütőben 200 °C-on kb. 20 per...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1 dl tejben feloldunk egy evőkanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A többi tejet edénybe töltjük, hozzátöltjük az olajat 1 tojást, sót, cukrot és összegyúr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy kenyérsütő formát kivajazunk, kilisztezünk, és félretesszük. A sütőt 180 fokra melegítjük elő. Egy nagy keverőtálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. Középen egy nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű