Családireceptkönyv.hu

Baksai krémes


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 3 ek cukor, 10 dkg sütőmargarin, 1 tojás, kevés tejföl (amennyit felvesz a tészta)

krém: 5 dl tej, 25 dkg sütőmargarin, 10 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 6 ek liszt

tetejére: 10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés:


1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és tepsi hátlapján megsütjük.

2. A krémhez a tejet a vaníliás cukrokkal és a 6 evőkanál liszttel krémmé főzzük lassú tűzön.

3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és beledolgozzuk a főzött vaníliás krémbe.

4. A lapokat megtöltjük a krémmel, ét tortabevonóval bekenjük a tetejét, 1 napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Berlini fánk
Berlini fánk

A tejet meglangyosítjuk, megfelezzük, az egyik felébe morzsoljuk a friss élesztőt és 1 teáskanál cukorral elkeverjük, langyos helyen felfuttatjuk. Közben a szobahőmérsékletű liszte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jolánka
Csokimázas -tejszínes szelet
Csokimázas -tejszínes szelet

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk. A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük. Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és belesz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
GYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES
GYSZERŰ ÉS GYORS SODORT RÉTES

A hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott té...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk