30 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 3 ek cukor, 10 dkg sütőmargarin, 1 tojás, kevés tejföl (amennyit felvesz a tészta)
krém: 5 dl tej, 25 dkg sütőmargarin, 10 cs vaníliás cukor, 20 dkg porcukor, 6 ek liszt
tetejére: 10 dkg ét tortabevonó
1. A tésztához valókat összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és tepsi hátlapján megsütjük.
2. A krémhez a tejet a vaníliás cukrokkal és a 6 evőkanál liszttel krémmé főzzük lassú tűzön.
3. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és beledolgozzuk a főzött vaníliás krémbe.
4. A lapokat megtöltjük a krémmel, ét tortabevonóval bekenjük a tetejét, 1 napig állni hagyjuk, hogy megpuhuljon a tészta.
A tészta száraz összetevőit összekeverjük, a közepére csurgatjuk az olvasztott vajat. Elhabarjuk az élesztőt a vízzel és a tejszínnel, és a lisztes keverékkel az egészet egy dagas...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőkészítünk egy szalvétákkal fedett tálcát, valamint egy serpenyőben olajat a tűzhelyre. Először a lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzátesszük az összes hozzávalót, és hólyag...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Nehéz1. A lisztet és a sütőport összekeverem, belereszelem a citrom héját. 2. A margarint felhabosítom a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadom a tojásokat és a csipetnyi s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz3 dolog kell hozzá összesen: túró, kókuszreszelék és cukor/méz. 25 dkg túróhoz egy bő marék kókuszreszeléket szoktam keverni, valamint a cukrot/mézet/valamilyen szirupot és hagyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű