Tészta:
150 g liszt
150 g dió
4 tojás
250 g cukor
10 ek fekete kávé (ez nálunk 1 főzés)
1 csomag sütőpor
Csokikrém:
4 dl habtejszín
180 g csoki
100 g teavaj
100 g cukor
1 csomag habfixáló
Tetejére:
120 g csoki
pár csepp olaj
A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze.
A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze.
A tojásos keverékhez adjuk hozzá a diós lisztet, és kavarjuk homogénre.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk össze a tésztával.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig. (tűpróba)
A krémhez a csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és 2 dl tejszínt.
A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a csokikrémhez.
Ha kihűlt a tészta, vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.
A tetejére vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a pár csepp olajjal, majd a kenjük meg vele a tésztát.
Érdemes betenni a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot. Alaposan összekeverjük. Hozzáadjuk az átszitált lisztet és sütőport. Habverővel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű25 dkg réteslisztet, 22 dkg porcukorral, fél sütőporral elkeverünk. 5 dkg vajjal kikenünk egy kisméretű tepsit, kb. 30x23 cm és beleöntjük a liszt egyik felét. Krumplinyomóval rány...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat és a felfuttatott élesztőt a megfelelő sorrendben kenyérsütőgépbe tesszük és dagasztó programon el...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zsírt a liszttel elmorzsoljuk, azután hozzáadjuk a többi anyagot is, és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy lágy tésztát kapjunk. Vékonyra kisodorjuk, összehajtogatjuk. (É...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű