Tészta:
150 g liszt
150 g dió
4 tojás
250 g cukor
10 ek fekete kávé (ez nálunk 1 főzés)
1 csomag sütőpor
Csokikrém:
4 dl habtejszín
180 g csoki
100 g teavaj
100 g cukor
1 csomag habfixáló
Tetejére:
120 g csoki
pár csepp olaj
A tojássárgáját kavarjuk habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kávét és kavarjuk össze.
A lisztet, a sütőport és a darált diót keverjük össze.
A tojásos keverékhez adjuk hozzá a diós lisztet, és kavarjuk homogénre.
Verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk össze a tésztával.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük 20-25 percig. (tűpróba)
A krémhez a csokit vízgőz felett olvasszuk meg, majd öntsük hozzá az olvasztott vajat, a cukrot és 2 dl tejszínt.
A maradék 2 dl tejszínt a habfixálóval verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük hozzá a csokikrémhez.
Ha kihűlt a tészta, vágjuk ketté, és töltsük meg a krémmel.
A tetejére vízgőz felett olvasszuk meg a csokit a pár csepp olajjal, majd a kenjük meg vele a tésztát.
Érdemes betenni a hűtőbe, hogy könnyebben lehessen szeletelni.
1. Főzz fel 1 dl tejszínt, és állandó keverés mellett olvaszd fel benne a csokoládébevonót, majd add hozzá a cseresznyepálinkát és hűtsd le. Add hozzá a habosra kivert tojássárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk 45 fokra, tegyük bele a felkockázott vajat. 2. Amíg felolvad a tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral (ne legyen törősen kemény) 3. A...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket habbá verjük, hozzá keverjük a porcukrot és gőz fölött sűrűsödésig verjük. Utána hozzákeverjük a darált diót is. Nudlikat formázunk belőle, beleforgatjuk a durvár...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMelegítsük elő a sütőt 175ºC fokra, közben pedig egy kevés vajjal kenjünk ki, majd egy kis liszttel szórjunk meg egy sütőformát. A kimagozott meggyet és a mandulaforgácsot szórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű