• 3 db feketeretek
• 2-3 gerezd fokhagyma (vagy snidling, újhagyma)
• 2 dl kefir vagy joghurt
• 10-15 dkg füstölt sajt
• 1 ek hidegen sajtolt olaj
• só, bors
A retkeket meghámozzuk, lereszeljük. Olívaolajat, sót, borsot összekeverjük a joghurttal és belenyomjuk a fokhagymát is. Beletesszük a retket és hozzáadjuk a finomra reszelt sajtot.
________________________________________
A kukorica levét leöntjük. A majonézt kikeverjük a mustárral és a tejföllel, majd az egészet összekeverjük a kukoricával.
Elkészítési idő: 5perc Nehézség: KönnyűZuttyants bele fele-fele arányban tahinit, csicseriborsót, egy-két csipet sót és borsot, és két gerezd fokhagymát, a citromlevet, majd botmixerrel dolgozd össze. 2. Ha már nagyjá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat félbevágtam, a fehérjét felszeleteltem, a sárgát, külön edényben gyűjtöttem. A sárgája mellé, 1 fej hagymát csíkoztam, majd megsózva, kicsit állni hagytam. Addig újhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát, a burgonyát, a csirkemellet, a sonkát, az uborkát és a ringli gyűrűt apró kockára vágjuk. A répát és a burgonyát puhára pároljuk, hozzáadjuk a citromlét vagy borecetet, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű