1 kis fej káposzta
1 púpos tk só
3 ek cukor
1 ek ecet (20%-os)
1 csipet őrölt köménymag
A káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre. A sótól a káposzta levet ereszt, ezt alaposan nyomkodjuk ki belőle, majd tegyünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi. Cukorral, ecettel, és őrölt köménymaggal ízlés szerint ízesítsük. Forgassuk jól össze, és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.
A padlizsánt egy centis kockákra vágjuk és 6 gerezd fokhagymával együtt, sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, sózzuk, borsozzuk és vékonyan meglocsoljuk kb. 1-2 evőkanál olívaola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lecsepegtetett, kihűtött húst és zöldségeket apró kockákra vágjuk a burgonyával, uborkával, kemény tojásokkal együtt. Hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót. Elkészítjük a majonézt, b...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA céklát meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. A citrom levét kifacsarjuk, majd összekeverjük az ecettel, a mézzel és az olajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd az öntetbe forgatjuk...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA kukoricát, a hagymát, a paradicsomot és a koriandert tegyük egy tálba. Egy másik tálban keverjük össze a lime-lét olívaolajjal és agávé sziruppal. Az öntetet saját fantáziánk sze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű