1 kis fej káposzta
1 púpos tk só
3 ek cukor
1 ek ecet (20%-os)
1 csipet őrölt köménymag
A káposzta külső leveleit szedjük le (erre nem lesz szükség). A többi részt éles késsel vágjuk vékony csíkokra. Sózzuk, és fél órára tegyük félre. A sótól a káposzta levet ereszt, ezt alaposan nyomkodjuk ki belőle, majd tegyünk rá annyi vizet, ami éppen ellepi. Cukorral, ecettel, és őrölt köménymaggal ízlés szerint ízesítsük. Forgassuk jól össze, és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstoljuk meg, és ha szükséges, még cukorral, ecettel ízesíthetjük.
A csirkemellet felkockázzuk. Körülbelül háromnegyedét betesszük a késes aprítóba, hozzáadjuk a fűszereket, a legvégén a maradék csirkehúst, de azzal már csak addig keverjük, amíg e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA retket meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. A friss uborkát legyaluljuk, összekeverjük a retekkel, ízlés szerint megsózzuk, és hozzáadjuk a feloldott citromsavat vagy a citromlev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsleveskockákat 1 liter vízbe morzsoljuk, felforraljuk, és hagyjuk kihűlni. Az előző este beáztatott lencsét hideg vízzel leöblítjük, utána a felkockázott szalonnával és a tarjá...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű