Családireceptkönyv.hu

Mézes krémes tej- és tojásmentesen


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához
400 g teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
4 ek. méz
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. foszfátmentes borkő sütőpor
0,5 biocitrom leve
100 ml finomított olaj

Krém
500 ml rizstej
6 ek. fehér tönkölyliszt
250 g bio növényi margarin
200 g nádporcukor (ez rengeteg! Javaslom fokozatosan adagolni a cukrot a krémhez, és ízlelgetni, hogy saját ízlésünk szerint legyen édes!)
1 biocitrom reszelt héja
+ 1 csipet kurkumát is tettem bele, hogy szép sárga legyen a krém színe!
Karobmáz (1 csésze = 250 ml)
1 evőkanál tk. tönköly liszt
1/3 csésze víz
1/3 csésze bio növényi margarin
1/3 csésze barna cukor
2/3 csésze karobpor

Elkészítés:


Előbb a krémet készítjük el: a növényi tejben felfőzzük a lisztet. A margarint a cukorral és a citromhéjjal habosra keverjük, majd összekeverjük a felfőzött liszttel.
A tésztához kevés vízben feloldjuk a szódabikarbónát és a borkőport, hozzáadjuk a tészta alapanyagaihoz, és lágy tésztát gyúrunk. Ha szükséges, adjunk még vizet a tésztához. Egy órán át pihentetjük, majd három részre osztjuk, szinte papír vékonyságúra nyújtjuk. Egy sütőtepsi hátuljára!!! sütőpapírt teszünk, arra rakjuk a tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük egyenként a lapokat. Amikor a lap még langyos, mindig levesszük a papírról, mert különben kihűlve már töredezni fog!
Amikor kihűlt a tészta, megtöltjük a már előre elkészített hideg krémmel.
A karobmázhoz összekeverjük a vizet és a lisztet, majd közepes tűzön főzzük, míg besűrűsödik. Ha kicsit kihűlt, hozzákeverjük a margarint, a cukrot és a karobport. Még langyosan a kész süteményre kenjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Málnás frangipane pite.
Málnás frangipane pite.

1. Először linzertésztát készítünk. A lisztet, porcukrot, és a hideg vajat összegyúrjuk. 2. Az elkészült linzertésztát egy kerek, 16 cm átmérőjű sütőforma aljában egyenletesen e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Orosz almás piskóta (Sóbors)
Orosz almás piskóta (Sóbors)

Az almákat mosd meg, hámozd meg, és a magházukat szedd ki. Vágd kisebb darabokra, majd locsold meg citromlével, és szórd meg fahéjjal, szerecsendióval. A tojásokat válaszd ketté, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Matiz
Hamis mézes pogácsa cukormázzal
Hamis mézes pogácsa cukormázzal

Egy csésze cukrot világosra pirítunk felöntjük egy csésze tejjel és hagyjuk felolvadni.A másik csésze tejet meglangyosítjuk, felolvasztjuk benne a másik csésze cukrot és a margarin...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyuszi
Puncs szelet
Puncs szelet

Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük még forrón belekeverjük a tejfölt. Amikor már csak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk