Tészta:
30 dkg Zabkeksz
12 dkg vaj vagy margarin (olvasztva)
2 evőkanál méz
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 nagy tojás (vagy 3 kisméretű tojás)
Topping:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
2 csepp ecet
1. Törd össze késbetétes robotgépben a kekszet (vagy tedd bele egy vastagabb uzsonnás tasakba és a tasakon keresztül hús klopfolóval törd össze egy fa deszkán), majd add hozzá az olvasztott vajat vagy margarint és végül csurgasd bele a mézet. Béleld ki a kivajazott és kilisztezett kerámia pitesütőd alját és oldalát. Nyomkodjad jól bele a kekszed masszát. Tedd be a hűtőbe legalább egy órára, hogy jól összeálljon.
2. Gépi habverővel, kis fokozaton keverd össze a mascarponet, a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, a tejszínt, a tejfölt és a 3 evőkanál lisztet. (a lisztet utoljára adagold kanalanként, hogy ne csomósodjon össze) Végezetül egyenként tedd bele a 2 db nagy tojást (vagy 3 db kisméretű tojást) és kb 3 percig keverd közepes fokozaton.
3. A fenti masszát öntsd rá a kekszes alapra, de helyet hagyva a tojáshab rózsáknak. Tedd a sütőbe 160 C fokra 15-20 percre. Amikor kész, tedd félre, hogy jól kihüljön.
4. A 3 db tojás fehérjét robotgéppel magas fokozaton kezd elkeverni és fokozatosan adagold hozzá a 15 dkg porcukrot. A vége felé, amikor még nem teljesen kemény csepegtess bele 2 csepp ecetet, hogy extra kemény legyen a hab.
5. Töltsd bele egy habzsákba és egy recés végű díszítőcső segítésével kis habrózsákat tegyél a kihűlt sütemény tetejére.
6. Tedd vissza a sütőbe 150 C fokra, míg a hab szépen meg nem sül a tetején.
Érdemes hűtőbe tenni, hogy egy éjszakát pihenjen mert így jobb lesz az állaga!
1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, végül beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet. 2....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk először a száraz anyagokat, majd hozzá a nedves anyagokat. Két részre vesszük, kinyújtjuk, tepsibe helyezzük az egyik lapot, majd a töltelékkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180C-ra előmelegítjük. A csoki felét a tál aljára szórjuk. Croissantokat félbe vágjuk sima felükkel lefele belehelyezzük a tálba. Rászórjuk a maradék csokoládékt. A többi h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű