Tészta:
30 dkg Zabkeksz
12 dkg vaj vagy margarin (olvasztva)
2 evőkanál méz
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
1 dl tejszín
1 dl tejföl
3 evőkanál liszt
2 nagy tojás (vagy 3 kisméretű tojás)
Topping:
3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
2 csepp ecet
1. Törd össze késbetétes robotgépben a kekszet (vagy tedd bele egy vastagabb uzsonnás tasakba és a tasakon keresztül hús klopfolóval törd össze egy fa deszkán), majd add hozzá az olvasztott vajat vagy margarint és végül csurgasd bele a mézet. Béleld ki a kivajazott és kilisztezett kerámia pitesütőd alját és oldalát. Nyomkodjad jól bele a kekszed masszát. Tedd be a hűtőbe legalább egy órára, hogy jól összeálljon.
2. Gépi habverővel, kis fokozaton keverd össze a mascarponet, a 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, a kókuszreszeléket, a tejszínt, a tejfölt és a 3 evőkanál lisztet. (a lisztet utoljára adagold kanalanként, hogy ne csomósodjon össze) Végezetül egyenként tedd bele a 2 db nagy tojást (vagy 3 db kisméretű tojást) és kb 3 percig keverd közepes fokozaton.
3. A fenti masszát öntsd rá a kekszes alapra, de helyet hagyva a tojáshab rózsáknak. Tedd a sütőbe 160 C fokra 15-20 percre. Amikor kész, tedd félre, hogy jól kihüljön.
4. A 3 db tojás fehérjét robotgéppel magas fokozaton kezd elkeverni és fokozatosan adagold hozzá a 15 dkg porcukrot. A vége felé, amikor még nem teljesen kemény csepegtess bele 2 csepp ecetet, hogy extra kemény legyen a hab.
5. Töltsd bele egy habzsákba és egy recés végű díszítőcső segítésével kis habrózsákat tegyél a kihűlt sütemény tetejére.
6. Tedd vissza a sütőbe 150 C fokra, míg a hab szépen meg nem sül a tetején.
Érdemes hűtőbe tenni, hogy egy éjszakát pihenjen mert így jobb lesz az állaga!
A joghurtot, túrót, porcukrot össze keverem majd hozzá adom a kikevert tejszínhabot s az előre beáztatott zselatint. A zselatint 1 dl hideg vízben áztatom, majd mikróban felmelegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a kefirt, a sütőporral és a szódabikarbónával összevegyített lisztet, végül pedig a barackbefőtt...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a margarint és a lisztet keverjük bele. A masszát apránként felöntjük a tejjel, és finoman beleforgatjuk a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a vizet, illetve a többi száraz alapanyagot, majd összekeverjük a toj...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes