Családireceptkönyv.hu

Zsemle (Szafi)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (3 db zsemléhez, 205 grammhoz):
100 g Szafi Fitt gluténmentes csökkentett szénhidráttartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék
1,5 g Szafi Fitt himalája só
10 g almaecet (almaecet ITT!)
15 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj
1 M-es tojás
100 g víz
+6 g Szafi Fitt paleo kenyér és péksütemény lisztkeverék a gyúráshoz és nyújtáshoz

Sütés előtti kenéshez:
1 g Szafi Fitt folyékony kókuszolaj

Elkészítés:


Mérjük ki egy edénybe a lisztkeverék kivételével a többi hozzávalót, keverjük el jó alaposan egy kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet is, és gyors mozdulatokkal dolgozzuk el a tésztát.
Kissé lágy tésztát kell, hogy kapjunk, ami a pihentetési idő végére lesz megfelelő állagú.
Pihentessük a tésztát 10 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra. (alsó-felső program)
Ha letelt a pihentetési idő, lisztes felületen gyúrjuk át a tésztát.

Osszuk 3 egyenlő súlyú darabra és szintén lisztes felületen formázzunk belőlük gombócokat, majd nyújtsuk el 9 cm átmérőjű körlapokká.
Rakjuk őket az előkészített tepsire (egymástól távol, mert nagyra fognak nőni) és kenjük le a tetejüket az olajjal.

Sütés:
Előmelegített 200 fokos sütőben (alsó-felső programon) 40 percig süssük.
Sütőből kivéve nagyon kemény, de ahogy hűl, percek alatt bepuhul!!!
Rácson hagyjuk kihűlni.
1 nagy laktató zsemle (68 g-os zsemle) kb. 100-105 forintra jön ki.

Diétázóknak 1 db. egy étkezésre elegendő!

Átlagos tápérték a kész zsemlében 100 g.-ban 1 db.-ban
Energia: 263 kcal 180 kcal
zsír: 11,2 g 7,7 g
szénhidrát: 25,1 g 17,2 g
rost: 15,7 g 10,7 g
fehérje: 7,5 g 5,2 g
só: 0,8 g 0,6 g
*: Rosttal együtt számított energia.
A rost nélkül számított kalória tartalom:
231 kcal /100g,
159 kcal /zsemle

Zsemle (Szafi)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Zsemle
Zsemle

Tetejét egy egész kissé felvert tojással megkenni.A tésztát simára gyúrjuk,egy órát kelesztjük,zsemléket formálunk és fél órát kelesztjük,majd megkenjük vízzel kevert tojással és k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kalácsok
Mázas meggyes kalács
Mázas meggyes kalács

Felfutattam az élesztőt a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval bedagasztottam a tésztát. Kelesztőtálban hagytam duplájára kelni, ez kb. 1 óra volt. Addig elkészítettem a meggy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Evelin
Nutellás kukac
Nutellás kukac

A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet, és elkeverjük. 500 g lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfuttat...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kata
Békaszáj
Békaszáj

A lekvár és a porcukor kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Három cipót formálunk és hidegre tesszük 1-2 órára. (Én reggel szoktam összegyúrni és délben sütöm). A sütőt beka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk