50 dkg tehéntúró
12.5 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 csomag vaníliás cukor
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
3 teáskanál zselatin
1.5 dl tej
A tetejére
1 tasak gyümölcskocsonya por (piros vagy színtelen)
2 közepes db őszibarack (vagy más gyümölcs, ízlés szerint)
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
A főzött csokikrém elkészítése: A tojást a cukrokkal egy lábasban folyamatosan kevergetve kis lángon addig hevítjük, míg teljesen el nem olvad. Ezután a robotgép üstjébe öntjük é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a piskótatekercset ,kihűtjük Eperzselé : Lehet mirelitből és lehet friss eperből is A gyümölcsöt felteszem forrni, annyi vízzel ,hogy épp ellepje. Nem kell túl for...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűA pudingokat megfőzzük a leírásnak megfelelően. A porcukrot habosra keverjük a vajjal/margarinnal. Ha a puding kihűlt hozzákeverjük a vajas krémet Egy tálcára tegyük le téglalap...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókból linzer tésztát gyúrunk. A diós habot keményre verjük. A tésztát három lapban kinyújtjuk, a lapokat a diós habbal egyenletesen megkenve egyenként kisütjük. A...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes