Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Zserbó


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt

10 dkg porcukor

15 dkg zsír

1 merőkanál tej (másfél deci)

2 dkg élesztő

2 tojássárgája

2 késhegynyi szódabikarbóna

Töltelék:
30 dkg darált dió

30 dkg porcukor

1 citrom lereszelt héja

baracklekvár

Máz:

3 kanál kakaó

3 kanál porcukor

3 kanál forró víz

4 csepp olaj

Elkészítés:


A lisztet és a porcukrot egy tálba öntjük, összekeverjük és alaposan elmorzsoljuk benne a zsírt. Ettől lesz a tészta jó porhanyós. Ha nem morzsoljuk jól el zsírt a liszttel, akkor gumis lesz a tésztánk. Hozzáadjuk a 2 tojássárgáját, a langyos tejben egy evőkanál cukorral felfuttatott élesztőt és a csipet szódabikarbónát. A tésztát jól kidolgozzuk és 3 részre osztjuk. Lisztezett nyújtódeszkán 3 vékony lapot nyújtunk belőlük. Az első lapot beletesszük az előzőleg kizsírozott, kilisztezett tepsibe. A darált diót összekeverjük a porcukorral és a citrom lereszelt héjával. A tésztát először vékonyan megkenjük a baracklekvárral, majd egyenletesen megszórjuk a cukros dió felével. Ugyanígy töltjük meg a következő lapot is, végül a harmadik lapot a tetejére tesszük. Villával több helyen is megszurkáljuk a tésztánkat, majd letakarva 1 órát pihentetjük sütés előtt. Lassú tűzön sütjük, 175 fokon körülbelül 40-45 percig. Amikor kivettük a sütőből, megvárjuk, amíg langyosra hűl, csak akkor vonjuk be a csokimázzal.

A 3 evőkanál kakaót a forró vízzel és a porcukorral alaposan kikeverjük. Csöppentünk bele 4 csepp olajat, ettől lesz szép fényes a máz, és egyenletesen a tészta tetejére simítjuk.

Zserbó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Habkönnyű, gazdag üdítő szelet sütés nélkül
Habkönnyű, gazdag üdítő szelet sütés nélkül

A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverem, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
zserbó
zserbó

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes-joghurtos sütemény
Meggyes-joghurtos sütemény

Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal,majd beleöntjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. A hűtőben 2 órát dermesztjük. A megdermedt süteményt kifordítjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
516. Hólabda, kocka
516. Hólabda, kocka

Hozzávalókat felezni, 2 db piskótát sütni,.40 x 28 cm tepsibe. 180 fok 15 perc. Ha kihűlt pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, krémmel tölteni és a külsejét is bekenni. Krém: A teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk