Diétás kakaós-kókuszos keksz recept
1/2 bögre szénhidrát csökkentett liszt
1/4 Bögre kókuszreszelék
2 evőkanál light margarin
1 tojás sárgája
1/2 bögre természetes porédesítő (vagy ízlés szerint folyékony)
1 teáskanál sütőpor
2 ek. Cukrozatlan kakaópor
1 csipet só
A tojást, margarint, édesítőt habverővel alaposan dolgozd el, majd add hozzá a sütőporral, sóval, kakaóporral, kókuszreszelékkel elkevert szénhidrátcsökkentett lisztet. A méréshez 2,5 dl-es (normál) bögrét használtam. Az összetevőket kézzel összegyúrjuk. Ha nagyon ragacsosnak érzed a vaj miatt, akkor tedd hűtőbe pihenni fél órára, ha nem áll össze, akkor adj hozzá még margarint. Lisztezett deszkán sodord vékonyra, de ha nem szeretnéd lisztezni a kekszet, akkor próbáld ki az én módszerem. Tépj le egy nagyobb darab sütőpapírt, hajtsd félbe, tedd közé az összegyúrt gombóc felét és így sodord ki, nem fog se a deszkára ragadni, se a sodrófára és extra lisztet sem kell használni. Szaggasd kör, szív vagy bármilyen formára, vagy egyszerűen derelye vágót is használhatsz. Ha nincs kedved sodorni, akkor apró gombócokat is formázhatsz, amit utána a tenyereddel nyomj szét.
cukormentes-keksz
200 fokon előmelegített sütőben süsd 7-8 percig sütőpapírral bélelt tepsiben. Miután kihűlt ropogós lesz.
A diétás kakaós keksz recepthez a diawellness 9gramm/100gramm szénhidrát tartalmú lisztjét használtam, nem kevertem semmivel. Ennek köszönhetően egy alacsony szénhidrát tartalmú nasi lett a végeredmény, amit este is elrágcsálhatsz filmezés közben, és még diabetikus is. Használhatsz természetesen teljes kiőrlésű vagy zablisztet is – én teljes kiőrlésűvel is próbáltam- bár úgy az íze kicsit változik, nekem a sima szénhidrát csökkentett lisztes változat jobban ízlett. A teljes kiőrlésű liszttel viszont szintén egészséges keksz variációt alkothatunk, és még olcsó is.
Az élesztőt elkeverjük a langyos vízben, ezzel az élesztős vízzel fakanállal, mint a nokedlit, elkeverjük a lisztet. Mikor az összes liszt elkeveredett, kicsit kézzel megigazítjuk,...
Elkészítési idő: 2 ó 30 p40 dkg liszt, 1 dkg élesztő, 3 dl vízből egy galuska sűrűségű tésztát kavarok egy fakanál segítségével... másnapig a pulton hagyom másnap 60 dkg liszt, 2 dkg só, 2 dkg élesztő, 0,...
Elkészítési idő: 3 óraBeteszem a hozzávalókat a kenyérsütőgépbe, beindítom a dagasztóprogramot, majd 30 percig kelesztem, átteszem a kivajazott kenyérformába és tovább kelesztem, majd vízzel megspriccel...
Elkészítési idő: