Családireceptkönyv.hu

Dobálós savanyúság


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 liter víz
1 liter 20%-os ecet
1 kg cukor
24 dkg só
2 dkg szalicil (natruim benzonat)
4 dkg borkénpor
20 db babérlevél + meggyfalevél, egész bors, mustármag, kapor, szegfűszeg, torma

Elkészítés:


A megadott mennyiségű ideg vízbe tesszük a hozzávalókat. Egyéni ízlés szerint lehet változtatni rajt, de nekem így tökéletes. Folyamatosan lehet bele dobálni a savanyúságnak szánt anyagokat. Friss, és ropogós marad benne minden, sokáig eláll, de nagyon jól zárható edénybe kell tenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez az alaplevet egy kb. 30 literes, jól zárható műanyag vödörbe öntöm, és ebbe dobálom bele az uborkát, paprikát, zöld paradicsomot, apró hagymát, karfiolt, zöld dinnyét, és ami még eszembe jut...

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Ecetes uborka
Ecetes uborka

az uborkákat jól megmossuk, másnapig sós vízben áztatjuk másnap lemossuk róla a sós vizet, lecsepegtetjük jól a vizet róluk feltöltő levet készítünk a fenti adagolás szerint: víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka hozzávalói
Kovászos uborka hozzávalói

az uborkát jól megmossuk, bevagdossuk hosszában 4 felé, ügyelve arra, hogy a két végénél ne vágjuk el, egybe maradjon, az üveg aljára betesszük a kaprot, a fokhagymát és egy szál...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kovászos uborka
Kovászos uborka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk