Majdnem 3 kg uborka
Hozzá: 40 dkg cukor, 5 kanál só, 2 1/2 dl 15 %-os ecet, 1 kk Nátrium benzoát, 1 kk borkén.
Átkeverjük, lefedve másnapig állni hagytam, (közben néha átkevertem) ....akkor üvegekbe raktam, lezártam és mehet a helyére.
Az alaposan megmosott uborkát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Ráöntjük a vizet, az ecetet, az eritritet és a sót. Összekeverjük. Fél napig állni hagyjuk. Ezután csírátlaní...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz uborkákat megtisztítom,megmosom a közepénél egy bevágást csinálok.A burgonyát is megpucolom amit vékony karikákra felszeletelek.Az üveg aljára bele rakom a karikázott burgonya f...
Elkészítési idő: 30 perc +érési Nehézség: NehézA zöldségfélék hordós savanyításának ez olyan egyszerű módja, amely nem igényel előzetes aprítást, tárolást. Minden savanyítandó zöldségfélét jól megmosunk, megtisztítunk, így ker...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű