Családireceptkönyv.hu

Galette


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

20 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
1 nagy csipet só
1 ek. tejföl
2 ek. hideg víz
1 felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez:

30 dkg barna csiperke
2 szál újhagyma
pár szelet serrano sonka
10 dkg kecskesajt
5 dkg edámi sajt
1 ág rozmaring
1 tk. szárított rozmaring
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:


A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.

Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Sólet
Sólet

A babot és a húsokat előző este beáztatjuk. Egy nagy tűzálló edénybe pakoljuk a babot, a füstölt húst, rá a hagymát, a paprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, valamint a li...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bab gulyás szürkemarhából
Bab gulyás szürkemarhából

A babot célszerű főzés előtt 2- 3 órával beáztatni, hideg vízbe! A vöröshagymát apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Ha a hagymánk megpirult tegyük rá az összevágott paradicsomot és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bartha
Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

Hagymát megpucolom, paprikával, paradicsommal együtt megmosom. Feldarabolom. A hagymát a serpenyőben az olajon kicsit megdinsztelem, hozzáteszem a paprikát és paradicsomot is, egy...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Pirítottgombás-rizottó
Pirítottgombás-rizottó

Az alaplevet egy kisebb edényben kis lángon felmelegítjük, és takarékon melegen tartjuk. A hagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. Egy nagyobb edényben felhe...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk