A tésztához:
20 dkg finomliszt
10 dkg hideg vaj
1 nagy csipet só
1 ek. tejföl
2 ek. hideg víz
1 felvert tojás a kenéshez
A töltelékhez:
30 dkg barna csiperke
2 szál újhagyma
pár szelet serrano sonka
10 dkg kecskesajt
5 dkg edámi sajt
1 ág rozmaring
1 tk. szárított rozmaring
2 ek. olívaolaj
A felkockázott hideg vajat gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a tejfölt, a vizet és a rozmaringot is. Gombóc alakúra gyúrjuk, fél órán át hűtőben pihentetjük.
Olívaolajon megfonnyasztjuk az újhagymát, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és rozmaringgal fűszerezzük. A tésztát meleg kézzel jól átgyúrjuk, kinyújtjuk és megtöltjük. Legalulra mehet a reszelt sajt, utána a gombás töltelék, a serrano sonka és végül a morzsolt kecskesajt. A pite tészta oldalát felhajtogatjuk a töltelék szélére, tojással megkenjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 percig sütjük.
http://streetkitchen.hu/2017/01/26/sonkas-gombas_galette
A tejet a kölessel és vaníliás cukorral felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 5 percig főzzük. Utána lehúzzuk a tűzről és fedő alatt hagyjuk pihenni, amíg a köles megpuhul és m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA savanyú káposztát nem szoktam átmosni. Az apró káposztát a tál aljára helyezzük, rádaraboljuk a plé oldalast, majd a 3 féle húsból, fűszerekből, apróra vágott fokhagyma és vörö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vizet folyatunk rá, majd meghámozzuk, és felkarikázzuk. A tojást 10 perc alatt forrásban lévő, sós vízben keményre főzzük. Leöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűmegpirítjuk a hozzávalókat majd egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk. Főtt barna rizzsel tálaljuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű