Családireceptkönyv.hu

Körtés-fehér csokoládés mousse torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
40 g cukor + 15 g mandula
3 tojássárága + 1 tojásfehérje + 40 g cukor
2 tojásfehérje + 20 g cukor
5 ek liszt
vagy:
Piskóta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor

Körtezselé:
3 körte
2 g citromsav
13 g zselatin + 0,5 dl víz


Fehér csokoládé mousse:
5 tojássárgája + 1,2 dl habtejszín
200 g fehér csokoládé
5 dl habtejszín + 100 g cukor
15 g zselatin + 0,5 dl víz


Csokoládékrém:
0,8 dl habtejszín
3 g zselatin
80 g tejcsokoládé

Elkészítés:


Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk meg.
Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze.
Majd törjük apróra.
A tojást a cukorral kavarjuk habosra.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
A habosra kavart tojáshoz adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk csomómentesre, majd adjuk hozzá a karamellizált mandulát is.
És forgassuk hozzá a keményre vert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 15-20 percig.
A körtét turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a citromsavat, hogy ne barnuljon tovább.
A zselatint forró vízben olvasszuk fel.
Adjunk hozzá pár kanál körtét, kavarjuk csomómentesre, majd így öntsük hozzá.
Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, és fagyasszuk ki.
A tojássárgájára öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk össze.
Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét, és kavarjuk csomómentesre.
A zselatint forró vízben olvasszuk fel.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk csomómentesre, majd így adjuk a többihez.
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
Majd forgassuk a krémhez.
A krém felét öntsük a tészta tetejére.
Helyezzük rá a körtezselét, és fedjük be a maradék krémmel, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
A forró tejszínben olvasszuk fel a zselatint.
Majd öntsük a csokoládéra, és kavarjuk csomómentesre.
Ezt a krémet öntsük a megdermedt mousse tetejére, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Felhő szelet
Felhő szelet

FELHŐ SZELET 2017.01.28. - Szerző Web Cukrászda l Tészta: 15 dkg zsír 2. 5 dl víz 15 dkg liszt 6 tojás Krém: 4 csomag vanília ízű pudingpor 1 l tej 25 dkg...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Angelika
Angelika

Kakaós lap készítése: tojásokat szétválasztom, fehérjét kemény habnak verem pici sóval, sárgáját cukorral, olajjal, vízzel kihabosítom majd hozzá szitálom a lisztet, kakaóport és a...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Közepes
share
Avatar Citromos álom recept
Citromos álom recept

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük az egyik citrom reszelt héját és levét. Hozzákeverjük a zselatinfix felét is. A tejszínt kemény habbá verjük, és a zsel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: brigz
Choux au craquelin -kávés
Choux au craquelin -kávés

Keverje össze a lisztet a kakaóval. Adjunk hozzá cukrot és hideg vajat, és gyúrjuk össze gyorsan a tésztát. Tekerje a tésztát fóliába, és tegye a hűtőbe körülbelül fél órára. Nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk