Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Körtés-fehér csokoládés mousse torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók (22 cm):
Piskóta:
40 g cukor + 15 g mandula
3 tojássárága + 1 tojásfehérje + 40 g cukor
2 tojásfehérje + 20 g cukor
5 ek liszt
vagy:
Piskóta:
2 tojás
100 g cukor + 40 g a habba
155 g liszt
20 g kakaó
75 ml tej
75 ml olaj
8 g sütőpor

Körtezselé:
3 körte
2 g citromsav
13 g zselatin + 0,5 dl víz


Fehér csokoládé mousse:
5 tojássárgája + 1,2 dl habtejszín
200 g fehér csokoládé
5 dl habtejszín + 100 g cukor
15 g zselatin + 0,5 dl víz


Csokoládékrém:
0,8 dl habtejszín
3 g zselatin
80 g tejcsokoládé

Elkészítés:


Elkészítés:
A cukrot karamellizáljuk meg.
Adjuk hozzá a mandulát, és kavarjuk össze.
Majd törjük apróra.
A tojást a cukorral kavarjuk habosra.
A tojásfehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
A habosra kavart tojáshoz adjuk hozzá a lisztet, és kavarjuk csomómentesre, majd adjuk hozzá a karamellizált mandulát is.
És forgassuk hozzá a keményre vert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt tortaformába öntsük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on süssük 15-20 percig.
A körtét turmixoljuk le.
Adjuk hozzá a citromsavat, hogy ne barnuljon tovább.
A zselatint forró vízben olvasszuk fel.
Adjunk hozzá pár kanál körtét, kavarjuk csomómentesre, majd így öntsük hozzá.
Öntsük sütőpapírral bélelt tortaformába, és fagyasszuk ki.
A tojássárgájára öntsük rá a felforralt habtejszínt, és kavarjuk össze.
Adjuk hozzá az olvasztott fehér csokoládét, és kavarjuk csomómentesre.
A zselatint forró vízben olvasszuk fel.
Adjunk hozzá pár kanál krémet, kavarjuk csomómentesre, majd így adjuk a többihez.
A habtejszínt a cukorral verjük kemény habbá.
Majd forgassuk a krémhez.
A krém felét öntsük a tészta tetejére.
Helyezzük rá a körtezselét, és fedjük be a maradék krémmel, és tegyük hűtőbe minimum 2 órára.
A forró tejszínben olvasszuk fel a zselatint.
Majd öntsük a csokoládéra, és kavarjuk csomómentesre.
Ezt a krémet öntsük a megdermedt mousse tetejére, és tegyük egy éjszakára hűtőbe.
Másnap óvatosan vágjuk körbe, és vegyük le a tortakarikát.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ágnes
Hólabda
Hólabda

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás krémes glutén és cukormentes
Almás krémes glutén és cukormentes

Tészta Az almát megpucoljuk, és vékonyra felszeleteljük. A tepsibe sütőpapírt terítünk, megkenjük vékonyan olajjal, és erre szépen szorosan felsorakoztatjuk az almát. Tetejét f...

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar oroszkucsma gesztenyésen
oroszkucsma gesztenyésen

A tojásokból 2 db piskótát sütünk./2 db 4 tojásos/ Az egyik piskóta sárga legyen, a másik barna / ezt kakaóval készítsük el/. A kihűlt piskótákból - pogácsa szaggatóval - korongo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Krisztina
Fanta szelet
Fanta szelet

7 tojássárgáját 8 ek porcukorral kikavarjuk. Ebbe beleteszünk 5 ek lisztet, 2 ek kakaót, 1 cs sütőport, 1 dl étolajat és 7 tojás keményre vert habját. A masszát tepsibe öntve úgy s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk