Tésztához
2.5 dcl víz
15 dkg zsír
15 dkg sima liszt
6 db tojás
Krém :
0.5 l tej
2 db vanilia puding
2 cs vanilliacukor
15 dkg k cukor
1 db ráma
1 db 0,5 l hullala tejszínhab
2 torta bevonó vagy maradék csokoládé +5 dkg vaj
2.5 dcl víz,15 dkg zsír össze főzöm kicsit lehűtöm belekeverek 15 dkg sima lisztet gyorsan kikeverem ,kicsit hagyom hülni egyesével kikeverem a 6 tojással( egyenként ) Palacsintától picit sűrűbb tésztát kapok a tepsit hideg zsírral kenem ki (nem zománcos tepsi )
2 lapba sütöm A tészta össze vissza feltolódik akkor jó.
a tölteléket 0.5 l tej, 2 db vanilia puding,2 cs vanilliacukor 15 dkg k cukor , keményre főzöm a pudingot kicsit hűtöm , kikeverek 1 db rámát és hozzá keverem a pudinghoz ha kész mehet a tésztára kiverem a hullalát mikor kezd keményedni belekeverek 1 db hullala fixet ,ha elég kemény mehet a vaniliás krmre rá a második tészta lap kicsit rányomom ,megolvasztom a csokoládét ecsettel rákenem a tetejére .pár óra 2-3 után fogyasztható jó étvágyat
Rétestészta 25 dkg hájat összegyúrunk 6 dkg liszttel és hidegre tesszük. 19 dkg lisztből a tojás sárgájából fehérborral rétestésztát készítünk. 1 cm vastagra nyújtjuk, ráhel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük. A túróhoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásokból 2 db piskótát készítünk. Az egyiket kakaósan, ezért az abba szükséges lisztet3:2 arányban tegyük hozzá /3 ek. liszt-2 ek. kakaó por/. Sütés után, ha kihűlt mindkét la...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű