5 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 evőkanál liszt
2 evőkanál Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
5 evőkanál cukor
2 evőkanál őrölt hántolt mandula
1 csomag Dr. Oetker sütőpor
A krémhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál natúr joghurt
12 dkg cukor
2.5 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja
4 dkg zselatin
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
2 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk a géppel, majd a sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és végül a liszttel elkevert sütőporral és mandulával elegyítjük, ennek keverékét a sárgájába keverjük a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán hozzákavarjuk, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele.
Beletöltjük a karikába és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel géppel keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és pihentetjük. Addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítjük, majd lehűtjük olyanra, hogy keverhető legyen és a krémhez adjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük és lazán azt is a krémhez adagoljuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele.
A tortát kettévágjuk az egyik lapot a tálcára tesszük - a karikát visszatesszük majd rá -, beletöltjük a túrókrémet és elkenjük simára. A tortakarikát előtte bevizeztem azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeleteljük 8 szeletre, rárakjuk a tetejére sorban, ahogy elvágtjuk.
Jól behűtjük. Pár óra múlva kivesszük a hűtőből és a karika mentén vizes késsel körbevágjuk, majd leemeljük a karikát. Ezután megszórjuk porcukorral és a cikkeknél szeleteljük.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/tejszines_turotorta_hazilag#sthash.BgW5DpWc.dpuf
A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. A tésztát 6 felé vágjuk...
Elkészítési idő: Több mint 60 pe Nehézség: KözepesTetejére csokimáz: Elkészítése: A 9 dl tejben felfőzzük a pudingot, és félretesszük hűlni. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha egy kicsit laza, akkor lisztet tehetünk még hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját habosra keverünk a porcukorral, apránként hozzáadunk 7 ek meleg vizet. A kakaóval, sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, majd óvatosan a kemény habbá ve...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesA piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgákat és a sütőporos lisztet. Kb. 26 cm tepsiben aranybarnára sütjük. 2. A meggyes krémhez a me...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű