Családireceptkönyv.hu

Tejszínes túrótorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 db tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 evőkanál liszt
2 evőkanál Dr. Oetker Gustin étkezési keményítő
5 evőkanál cukor
2 evőkanál őrölt hántolt mandula
1 csomag Dr. Oetker sütőpor

A krémhez:

50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál natúr joghurt
12 dkg cukor
2.5 dl tejszín
1 db citrom reszelt héja
4 dkg zselatin
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
2 csomag Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés:


Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verünk a géppel, majd a sárgáját a cukorral, az olvasztott vajjal és végül a liszttel elkevert sütőporral és mandulával elegyítjük, ennek keverékét a sárgájába keverjük a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán hozzákavarjuk, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele.

Beletöltjük a karikába és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyjuk teljesen kihűlni.

A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel géppel keverjük, majd hozzáadjuk a krémsajtot és pihentetjük. Addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítjük, majd lehűtjük olyanra, hogy keverhető legyen és a krémhez adjuk. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verjük és lazán azt is a krémhez adagoljuk. Gyorsan kell dolgoznunk, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele.

A tortát kettévágjuk az egyik lapot a tálcára tesszük - a karikát visszatesszük majd rá -, beletöltjük a túrókrémet és elkenjük simára. A tortakarikát előtte bevizeztem azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeleteljük 8 szeletre, rárakjuk a tetejére sorban, ahogy elvágtjuk.

Jól behűtjük. Pár óra múlva kivesszük a hűtőből és a karika mentén vizes késsel körbevágjuk, majd leemeljük a karikát. Ezután megszórjuk porcukorral és a cikkeknél szeleteljük.
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/tejszines_turotorta_hazilag#sthash.BgW5DpWc.dpuf

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kata
Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

A mézes lap hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd két részre osztjuk. A lapokat egyenlént kb 22*38 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd egy ekkora tepsi hátán kisütjük előmelegített sütő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukarest szelet
Bukarest szelet

A piskótához a tojások fehérjét és sárgáját különválasztjuk. A sárgákat a cukor felével és a sütőporral fehéredésig keverjük. A fehérjét a csipet sóval felverjük, majd a cukor mási...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Konyakmeggyes szelet babapiskótával recept
Konyakmeggyes szelet babapiskótával recept

A lapokhoz a hozzávalókat összegyúrjuk, majd kettévesszük, kisodorjuk, és lisztezett tepsi hátán 2 lapot sütünk. A meggyet öszekeverjük 2 ek aromával, egy kicsit állni hagyjuk, és...

Elkészítési idő: 90
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Kijevi krémes
Avatar Jolánka Kedvelnék
Kijevi krémes

A lisztet a cukorral, a tejföllel, a Ramával, és a tojássárgával, valamint a sütőporral összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. 2. A tésztát egyenként kisodorjuk, majd a diós habbal...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk