Hozzávalók . . .
(30X20 cm-es tepsi)
1 kg négyzet alakú háztartási keksz
3 doboz natúr joghurt (3 x 450 gr-os )
1 cs gyümölcsös italpor
2-3 ek kakaópor (cukrozatlan)
2 cs vaníliás cukor
6 ek cukor
1 cs főzés nélküli tortazselé
A kekszeket szépen sorjában, egy magas falú tepsiben, egymás mellé sorakoztatjuk .
Az egyik pohár natúr joghurtba, elkeverjük a vaníliás és 2 ek kristály cukrot
(amíg a cukorkristályok el nem olvadnak)és a kekszekre kenjük.
Következik az újabb sor keksz. A második joghurtba kakaóport és szintén 2 ek cukrot keverünk, szintén a kekszekre simítjuk. Újabb sor keksz... majd a 3. pohár joghurtba egy fél csomagnyi gyümölcsös italport (Bolero) keverünk , ezzel borítva az utolsó sornyi kekszeket.
30 percre hűtőbe tesszük, amíg kissé "megszívják" magukat a kekszek a joghurt nedvességétől
A főzés nélküli zselatinunkat elkészítjük a csomagoláson megadott módon(-itt a folyadék, nálam gyümölcslé) és határozott mozdulatokkal bevonjuk vele, kekszes sütink felszínét.
Újabb pár órás hűtés után szépen szelhető sütit kapunk :)
Hideg vízben lágyítsd meg a zselatinlapokat. Facsard ki a citromat. Öntsd a citrom levét egy főzőtálba. Keverj hozzá 70 g cukrot (a többi 100 g-ra később lesz szükség) , önts hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles tésztát kétfelé osztjuk, kinyújtjuk, egy nagyobb tepsi hátulján, melyre előzőleg sütőpapírt tettünk és 165 C-on 20-25 perc alatt készre sütjük. Krém: A tojásokat szétvá...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: NehézA tojás sárgáit habosra keverem a cukorral, belekeverem a vizet, sót és fokozatosan adagolva hozzákeverem a lisztet is. Ekkor felverem a tojásfehérjéket is, és óvatosan beleforgato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét felverjük egy csipetnyi sóval, hozzáadjuk az édesítőt, kakaót, a tojások sárgáját. Sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsiben (hogy vékonyabb lapot kapjunk), előmelegít...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű