menu

Családireceptkönyv.hu

Zalai dödölle


Írta:

Elk. idő: 20-20 perc
Adag: 3 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 3 adag

7 közepes db burgonya
30 dkg finomliszt
1 nagy fej vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj (vagy sertészsír)
só ízlés szerint
3 ek tejföl

Elkészítés:


elkészítés

A krumplit meghámozzuk, kockára vagy karikára vágjuk, megmossuk, és feltesszük annyi vízben főni, amennyi ellepi. Megsózzuk.
A hagymát felaprítjuk, olajban vagy zsírban aranysárgára pirítjuk.
Ha megfőtt a krumpli, vízzel együtt összetörjük, de nem vesszük le a tűzről. Kása állagúnak kell lennie.
Még mindig a tűzön hagyva, beledolgozzuk a lisztet fakanállal, de lehet géppel is (dagasztókarral). Azért írtam, hogy kb. 30 dkg liszt, mert nagyban függ a krumpli fajtájától, hogy mennyi lisztet vesz fel. Egy jó sűrű, kemény masszát kell kapnunk. Most már levehetjük a tűzről.
Egy serpenyőbe teszünk egy keveset a hagymás olajból, majd olajos kanállal fél tojásnyi galuskákat szaggatunk, megpirítjuk, megszórjuk hagymával, és tálalhatjuk is.

Zalai dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ördöglángos
Ördöglángos

A krumplit megpucoljuk, és apróra reszeljük. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a fokhagymát, és állni hagyjuk 10 percet. Eközben levet enged. Hozzáadjuk a tojásokat, és belekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Tejbegríz
Tejbegríz

A tejet meglangyosítjuk, belekeverjük a cukrot és a darát, lassú tűzön csomómentesre főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Rántott sajtgolyók
Rántott sajtgolyók

A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük. A sajt önmagában elég sós, így nem igényel külön sózást. Annyi zsemlemorzsát keverünk csak hozzá, hogy könnyen golyókat tud...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Bakonyi betyárgombóc
Bakonyi betyárgombóc

A húst összekeverjük a füszerekkel. Ezután diónyi gombócokat formázunk a masszából. Két evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a húsgombócokat, és óvatosan megforgatva körbepirítju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk