50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál olvasztott méz
4 egész tojás
10 dkg margarin
A krém hozzávalói:
20 deka darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
6 dl tej
ízlés szerint rum
A tetejére:
olvasztott csokoládé
marcipán virágok
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból vajkrémet készítek. Amikor a tejes pép kihűlt az egészet összekeverem a dióval, rummal és a vajas krémmel. A lapokat egyenként megtöltöm ezzel a finom krémmel. A tetejére olvasztott csokoládé kerül, amit marcipánvirágokkal díszítek
Főzz egy jó sűrű tejbegrízt. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal. Hagyd teljesen kihűlni, keverd hozzá a túrót. Formál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel. Ha nem elég lágy a té...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA pudingot megfőzzük, majd félrerakjuk hűlni. Néha keverjük meg, hogy ne legyen hártyás a teteje. Az 5 tojássárgát, a 25 dkg cukrot és a vaníliás cukrot elkeverjük. Lassan hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a mézet cukrot margarint,kakaóport,gőzfelet melegítjük majd ha kihült egy kicsit akkor lisztezett szódapora összekeverjük. Három lapot sütünk a tepsi hátulján. A pudingpo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű