50 dkg liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg darált dió
20 dkg cukor
3 evőkanál olvasztott méz
4 egész tojás
10 dkg margarin
A krém hozzávalói:
20 deka darált dió
15 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg liszt
6 dl tej
ízlés szerint rum
A tetejére:
olvasztott csokoládé
marcipán virágok
A tészta hozzávalóit összegyúrom, majd 4 lapot sodrok belőle és egyenként kisütöm. A krémhez a tejet a liszttel, állandó keverés mellett besűrítem. A margarinból és a porcukorból vajkrémet készítek. Amikor a tejes pép kihűlt az egészet összekeverem a dióval, rummal és a vajas krémmel. A lapokat egyenként megtöltöm ezzel a finom krémmel. A tetejére olvasztott csokoládé kerül, amit marcipánvirágokkal díszítek
A tejet és a vizet a narancs és citromhéjjal egy lábosban felforraljuk. Ha forr belekeverünk 1 csipet sót és a búzadarát. Kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik és megduzzadnak...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojássárgákat habosra keverjük 20 dkg cukorral és 10 evőkanál vízzel. 2. A lisztet elkeverjük a dióval és a sütőporral és az előzőekhez adjuk. 3. A tojásfehérjét a maradék c...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros vízben vagy tejben( 1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk és könnyen nyújtható tésztát készítünk.A diót,cukrot és a reszelt citromhéját ös...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 réteg A tejet picit meglangyosítjuk, feloldjuk benne a vajat, majd kekszes porcukorral összegyúrjuk. Ha szükséges akkor még tejet adok hozzá, míg linzertészta-szerű nem lesz. 20...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű