fél kg sertésmáj,
fél kg vegyes darált sertéshús,
4 tojás,
1 púpos kávéskanál őrölt feketebors,
1 nagyobb vöröshagyma,
1 csapott evőkanál só,
nagy csokornyi petrezselyem zöldje,
negyed kg szikkadt kenyér,
a tepsi kikenéséhez sertészsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A kenyeret felszeleteljük, vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és szétmorzsoljuk. A májat csíkokra vágjuk, és ledaráljuk.
Mindezeket a darált hússal együtt egy nagyobb tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk.
Egy kisebb méretű tepsit jó vastagon kizsírozunk, és elegyengetjük benne a tölteléket úgy, hogy a sütőforma ne legyen teljesen tele, mert akkor ki fog folyni. Fóliával letakarva tesszük az előmelegített sütőbe. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, csak utána lehet kockákra vágni, de hidegen is nagyon finom.
A gumót meghámozzuk, hasábokra vágjuk és zsírban kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 1 kg hámozott nyers burgonyát karikákra, 25 dkg húsos császárszalonnát vékony, lapos szeletekre, 1-2 fej fokhagymát karikára vágunk. 2. Zsírozott tepsibe rétegenként sózva ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Reszeld egy nagy tálba a céklát egy nagyobb lyukú reszelő segítségével. Szórd meg himalája sóval és hagyd pihenni 10 percet, majd kézzel facsard ki a lét amit a só...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa vajon megdinszteljük a felaprított vöröshagymát, majd hozzátesszük a szintén felaprított sárgarépát és kaliforniai paprikát. Pár percig pároljuk, majd hozzátesszük a többször átm...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes