fél kg sertésmáj,
fél kg vegyes darált sertéshús,
4 tojás,
1 púpos kávéskanál őrölt feketebors,
1 nagyobb vöröshagyma,
1 csapott evőkanál só,
nagy csokornyi petrezselyem zöldje,
negyed kg szikkadt kenyér,
a tepsi kikenéséhez sertészsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A kenyeret felszeleteljük, vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és szétmorzsoljuk. A májat csíkokra vágjuk, és ledaráljuk.
Mindezeket a darált hússal együtt egy nagyobb tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk.
Egy kisebb méretű tepsit jó vastagon kizsírozunk, és elegyengetjük benne a tölteléket úgy, hogy a sütőforma ne legyen teljesen tele, mert akkor ki fog folyni. Fóliával letakarva tesszük az előmelegített sütőbe. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, csak utána lehet kockákra vágni, de hidegen is nagyon finom.
Elkészítés ideje: Elkészítés: 15 perc, főzés: 15 perc, sütés: 20 perc Elkészítés: A krumplit pucold meg, mosd meg, és vágd kisebb kockákra vagy karikára. Rakd fel annyi vízb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, majd az uborkareszelőn fátyol vékony szeletekre vágjuk. Egy tepsit meglocsolunk némi olíva olajjal, erre öntjük a szeletelt burgonyát. Fűszerezzük. A tejf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A krumplit hámozzuk, lereszeljük. Ehhez adjuk a tojásokat, a lisztet, a kefirt, megsózzuk, borsozzuk, és jól összekeverjük. Serpenyőben olajat forrósítunk. A burgo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát kockákra vágjuk. Egy magasabb falú tűzálló tálba tesszük. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. A kakukkfű levélkéit lehúzzuk a száráról, rászórjuk a krumplir...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: Könnyű