½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
Pihentesd hűtőben 1 órát.
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
Melegíts vizet egy fazékban.
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
Egy nagy tálban minden összetevőt keverjünk össze, az ecet kivételével. Csak akkor öntsük rá az almaecetet, ha egy olyan üvegedénybe átöntöttünk mindent, amelyben a gyógykészítmény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat főzzük keményre, majd tisztítsuk meg a héjától. Vágjuk nagyobb darabokra, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a vajat, a mustárt, a sót és az őrölt borsot, majd villával...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy serpenyőbe kevés olajat teszek, belereszelem a hagymát, egy csipet sóval és cukorral megszórom, majd megdinsztelem. Félreteszem kihűlni. 2. A húst a lehető legapróbbra vagd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját simára kikeverjük a pudingporral. A tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verjük. Közben a tejet felforraljuk, beletesszük a vaníliás cukrokat és, ha felfo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű