½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
Pihentesd hűtőben 1 órát.
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
Melegíts vizet egy fazékban.
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
A tésztát a csomagoláson lévő leírás szerint sós vízben kifőzzük. A zöldhagymát megmossuk, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átpréseljük. A vajat...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát megdinszteljük az olajon.Hozzáadjuk a darált húst, a felkarikázott paprikát, a felszeletelt paradicsomot. Sózzuk, borsozzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Bazsalikom (ocimum basilicum): Mire használjuk? Mentális fáradtság, hörghurut, migrén, köszvény, koncentrálóképesség hanyatlása, megfázás, asztma, ájulás, menstruációs ci...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat felverjük, összekeverjük a sült szalonna kockákkal, a főtt krumplival, a sajttal, a snidlinggel és a tejszínnel. Egy kevés vajat olvasztunk meg a serpenyőben, ráöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű