½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
Pihentesd hűtőben 1 órát.
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
Melegíts vizet egy fazékban.
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
Először is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni. A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket,...
Elkészítési idő:A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...
Elkészítési idő: 20 perc