menu

Családireceptkönyv.hu

Párizsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék) 
2 tojásfehérje 
2 dl tejszín 
1 gerezd zúzott fokhagyma 
1 ek. liszt 
só, bors 

Elkészítés:


A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot. 
Pihentesd hűtőben 1 órát. 
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát. 
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt! 
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást! 
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre. 
Melegíts vizet egy fazékban. 
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat. 
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson. 
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz! 
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára! 

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Szalámis langalló
Szalámis langalló

A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük szitán vagy tésztaszűrőn. Az élesztőt a csipet cukorral langyos vízben felfuttatjuk. Ha a burgonya langyosra hűl...

Elkészítési idő: 30-35 percig
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Sütőtökös chia puding
Sütőtökös chia puding

Összekeverjük a chia magokat a tejjel és lefedve állni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben. Megsüthetjük, vagy meg is főzhetjük a sütőtököt, de használhatunk üveges pürét is....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kevert almafánk
Kevert almafánk

Elkészítése: Az almát vékonyan meghámozzuk, majd sajtreszelőn lereszeljük. A lisztet a sütőporral, fahéjjal, sóval összekeverjük, hozzáadjuk a nem kinyomkodott almát és a toj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Isteni házi hagymalekvárrecept Sültekhez
Isteni házi hagymalekvárrecept Sültekhez

A hagymákat pucold meg, és vágd közepesen vékony karikákra. Egy serpenyőbe tégy annyi olívaolajat, hogy vékony réteget képezzen rajta, majd add hozzá a vajat, és olvaszd meg rajta....

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk