Családireceptkönyv.hu

Párizsi


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék) 
2 tojásfehérje 
2 dl tejszín 
1 gerezd zúzott fokhagyma 
1 ek. liszt 
só, bors 

Elkészítés:


A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot. 
Pihentesd hűtőben 1 órát. 
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát. 
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt! 
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást! 
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre. 
Melegíts vizet egy fazékban. 
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat. 
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson. 
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz! 
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára! 

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gombás frittata
Gombás frittata

Először is válassz olyan serpenyőt, amelyet sütőbe is be tudsz tenni. A bacont pirítsd meg, majd add hozzá a felkockázott gombát. Amíg a gomba sül, mosd meg a spenótleveleket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA
SZALONNÁS HAGYMÁS RÁNTOTTA

A szalonnarol a bort levagtam es kockakra vagtam. A hagymat felszeleteltem. Egy serpenyoben beletettem a szalonnakockakat, es kicsit megpiritottam. Utana kiszedtem, es a megmara...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
114.A kefírgomba és a kefír készítése
114.A kefírgomba és a kefír készítése

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk