½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
2 tojásfehérje
2 dl tejszín
1 gerezd zúzott fokhagyma
1 ek. liszt
só, bors
A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.
Pihentesd hűtőben 1 órát.
Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.
Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!
A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!
Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.
Melegíts vizet egy fazékban.
Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.
Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.
Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!
Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!
Megmossuk a zöldfűszereket, lecsepegtetjük, majd csokorba fogjuk és összekötjük úgy, hogy a babérlevelet a csokor szárára csavarjuk, mielőtt összekötnénk. Tekerhetjük gézbe is, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást egy villával kicsit felverjük, majd lassan adagoljuk hozzá a réteslisztet, és végül a vizet. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy egy rugalmas állagú, jól nyújtható tészta...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA porcukrot a tojásokkal habosra keverjük és a tejjel, vaníliával állandóan keverve felfőzzük és hűtjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, és 2 ek olajjal, sóval, borssal, jó sok bazsalikommal összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és megfűszerezzük úgy, min...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű