menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtosrudak


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


250 g vaj
310 g sima liszt
4 ek tej
1 nagy tojás
1 tojássárgája a kenéshez
250 g reszelt ementáli sajt (lehet hozzákeverni füstölt sajtot is)

Elkészítés:


A liszthez hozzáadom a sajt 1/3 részét, a vajjal összedolgozom. Belekeverem a sót, majd a felvert tojással és tejjel összegyúrom. Folpack-ba csomagolva 1-2 órán át a hütőben hagyom pihenni. Fél ujjnyi vastagra nyújtom és a tojássárgájával, amit egy kevés sűrített tejjel hígítok, megkenem. Derelyevágóval keskeny rudakat vágok, melyeket kb. 8-10 centiméterenként elvágok. Megszórom a reszelt sajttal vagy belenyomkodom a reszeltsajtba a tojásos felükkel és sütőpapírral kibélelt tepsire rakom. 200 fokon sütöm, előmelegített sütőben, kb. 10 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ebből az adagból kb. 3 nagy tepsi lesz. Ha többet akarunk, duplázni, vagy triplázni (!) kell a hozzávalókat.

Sajtosrudak

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
Perecke, GM
Perecke, GM

A hozzávalókat összegyúrjuk, kemény tésztát kapunk. A formát kiolajozzuk, és szilikon kanállal besimítjuk a formákba, 200C-fokon 6-8 perc alatt készre sütjük. Aki szereti köménym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalonnás pogácsa
Szalonnás pogácsa

A szalonnát felkockázzuk, és kisütjük. Nem teljesen, éppen hogy kezdjen pirulni, még üveges legyen. Leszűrjük a zsírjától. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, liszttel tenyerün...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Káposztás hasé
Káposztás hasé

A töltelékhez a cukrot egy nagy lábasban megkaramellizáljuk. Rárakjuk az olajat, a reszelt káposztát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a köménnyel, és az egészet jól lepirítjuk. A té...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Dini
Fitt sajtos tallér
Fitt sajtos tallér

A sajt kivételével az összes hozzávalót összenyunnyogjuk villával, hogy kapjunk egy sűrű masszát. Ha nagyon híg, tegyünk még bele zabpelyhet, de ennek elégnek kell lennie. Érdemes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk