Hozzávalók (kb. 1,25 kg): 1 mellső, kicsontozott csülök, 25 dkg szalonna, 40 dkg sertéslapocka, 1 kis fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál törött fehér bors, mokkáskanálnyi őrölt mustármag, 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál zselatin, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, só.
Elkészítés: A kicsontozott csülköt bőrével és a lapockával együtt annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, majd a szalonnával együtt vékony, kicsi kockákra vagdaljuk. Az összes fűszert és a finomra vágott vöröshagymát-fokhagymát belekeverjük fél deciliternyi átszűrt húslébe, majd a kockázott hússal és a szalonnával addig keverjük, amíg a massza fel nem vette a fűszeres levet. Szorosan a présbe nyomkodjuk, és a készüléket lezárjuk. Sós vízben, amennyi éppen ellepi, bő másfél órán keresztül lassan főzzük, de nem szabad forrnia, éppen csak gyöngyözzön. Ezután a készüléket a vízből kiemeljük, és hagyjuk, hogy kihűljön, csak ezután borítjuk a formából a vágódeszkára.
A vízben elvegyítjük az almaecetet és a sót, hozzáadjuk a lisztet, és jól összekeverjük. Lisztkeverékkel szórt munkalapon átgyúrjuk, gömbölyítjük, majd kézzel kb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben és a cukorral felfuttatjuk. 2.A lisztet nagy tálba tesszük és a közepére egy mélyedésbe beletesszük a felfutott élesztőt, a sót, az olajat, és a vize...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsemlét tetejét levágjuk, a belsejüket kiszedjük. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. A zsemléket "kibéleljük" a baconnel. Beleteszünk mindegyikbe 1-1 db tojást. Sózzuk, borsozzuk...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű