Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás
Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
200 g csokoládé
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
A lisztet, a cukrot, a lekvárt (én a nyáron készített eper-meggy lekvárral csináltam), a sütőport, a tojást, a tejet, a rumaromát és a kakaóport összekeverjük. A csomómentes massz...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A kekszet morzsává törjük, összekeverjük a vajjal és a cukorral, majd egy 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk. A formát alufóliáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összedolgozzuk, majd kettéválasztjuk. Egyikbe piros, a másikba zöld ételszínezőt teszünk. A tésztákból 6-6 gombócot készítünk. A zöldet ellapogatjuk,...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra alsó-felső mód, légkeverés nélkül és a kuglóf formát alaposan kivajazzuk és kilisztezzük. A meggyet lecsepegtetjük egy szűrőben. Közepes méretű kev...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes