Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás
Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
200 g csokoládé
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
Az epret alaposan megtisztítjuk, a zöld részeket eltávolítjuk, (ha nagyobb szemek, akár ketté is vághatjuk) és kicsit hagyjuk lecsöpögni. A sütőt előmelegítjük, a tepsit (38*22 cm)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűToate ingredientele in afara de faina se mixeaza bine impreuna. La sfirsit se adaoga faina treptat si se framinta pina cind aluatul nu mai lipeste si totusi este destul de maleabi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesOsszegyúrni, dio nagysagu gombocokra osztani és a formaba rakni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegfőzzük a pudingot. A lisztet és a cukrot egy tálba öntjük. A tejet mikróban megmelegítjük (ne legyen forró, csak langyos), majd hozzáöntjük a liszthez és a cukorhoz. Hozzáadj...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Könnyű