Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás
Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
200 g csokoládé
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
A töltelék hozzávalóit kikeverjük. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrjuk, kétfelé vesszük és mindkettőből egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtunk. A nyújtást sütőpapíron célszer...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, a tejfölt, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a kakaót egy tálba tesszük és jól összegyúrjuk. Két részre osztjuk a tésztát. Két lapot nyújtunk, az első lapot sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA másik is ugyanígy készült csak nem kell bele a dió, a citrom reszelt héja helyett, 2 cs. vaníliát szórunk bele, vagdalt mandulát vagy vágott dióbél, csoki darát, mazsolát.
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a kenyérsütő gép üstjébe tesszük (az olvasztott vaj utoljára kerüljön bele, de már ne legyen forró!), dagasztó programon elindítjuk, majd ha elkészült a tészta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű