Tészta
130 g liszt
70 g cukor
40 g vaj
1 tojás
Karamellréteg:
200 g cukor
1,5 dl habtejszín
50 g vaj
250 g sós mogyoró
Csokiréteg:
200 g csokoládé
A lisztet a cukorral keverjük össze, és morzsoljuk bele a vajat, majd a tojással dolgozzuk össze.
A sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsuk bele.
Előmelegített sütőben, 165°C-on süssük 15 percig.
A karamellhez a cukrot kezdjük el karamellizálni, majd adjuk hozzá a felforralt habtejszínt. A megkeményedett karamell darabokat olvasszuk el benne.
Majd adjuk hozzá a vajat.
Kapcsoljuk le alatta a tüzet, és kavarjuk hozzá a mogyorót.
Öntsük a kihűlt tészta tetejére.
Ha kihűlt, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval vonjuk be a karamellréteg tetejét.
Nehézség: könnyű
Elkészítési idő: 1 óra + hűtés
Sütési idő: 15 perc
Sütési hőfok: 165°C
A puha vajat habosra keverjük a vaníliás cukorral, kristálycukorral, hozzáadjuk a tojásokat és a gőz felett megolvasztott csokit. Végül mehet bele a liszt és sütőpapírral bélelt...
Elkészítési idő:a tojást a cukorral habosra keverjük, utána a lisztet, a tojásfehérje felver habját is elkeverjük a masszát rákenjük az almára, megsütjük, - kiborítjuk sütőformára, hagyjuk kihűln...
Elkészítési idő:A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...
Elkészítési idő: 1