2 csomag leveles tészta ( 275 gr-os lapra nyújtott), 4 db alma, 2 evőkanál méz(barnacukor, cukor, méz bármi megfelel erre a célra.), fahéj, fél citrom leve
Az almákat megmossuk, félbe vágjuk és magházukat eltávolítjuk. Szeleteljük fel, vékony kb 3 mm széles cikkekre. Egy lábasba vizet forralunk beletesszük a cukrot és a citrom levét, majd ha forr az almákat 2 percig forraljuk benne. Ne tovább, épp csak annyira, hogy hajlíthatóak legyenek. Papírkéztörlőre szedem. A tésztát 6 egyforma csíkra vágom egy derelyevágóval. kb 2 ujjnyi vastagságúra. Majd megkenjük egy kevés mézzel az összes csíkot, ráfektetjük az almákat egymás mellé, kissé meghintjük fahéjjal, majd feltekerjük, a végét kicsit odanyomjuk, hogy rátapadjon.Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.200 fokon 35 percig sütjük, amíg szép piros színe nem lesz.
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/almarozsa/
Az élesztőt cukros langyos tejben felfuttatjuk, a lisztet a sóval elkeverjük, összemorzsoljuk a vajjal, majd beleütjük a két tojást, a tejfölt és a felfutott élesztőt és a reszelt...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa tészta alapanyagait jól összedolgozzuk és 4 részre osztjuk. 2 lapot kinyújtunk és barack lekvárral összeragasztva kisütjük. Ugyanígy a másik 2 lapot is. Szép rózsaszínre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámozzuk, magházát kivágjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. 1. A vajból egy evőkanállal elveszünk, és megpároljuk rajta a reszelt almát. Ha kihűlt, kissé kinyomj...
Elkészítési idő: kb 1 ó. Nehézség: KözepesAz alapanyagokat összegyúrjuk és négy (4) lapot sütünk belőle. Krém: A 20 dkg vajat, a 25 dkg porcukrot habosra keverjük. 1/2 dl tejet - 2 evőkanál cukorral, 4 kanál lisztből s...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű