1/2 kg liszt
1 cs szárított élesztő
1 eka só
1 eka cukor
3 dl meleg víz
1 1/2- 2 dl tej
A hozzávalókból nokedli szerű tésztát keverek,és letakarva másfél órára félreteszem.
Mielőtt lejár az idő (negyed órával hamarabb) bekapcsolom a sütőt 230 fokra,és beteszem a sütőpapírral bélelt jénait a tetejével együtt.
Ha letelt a másfél óra, lisztezett deszkára öntöm a tésztát, megszórom kis liszttel,és a szélet felhajtom.
Lefelé borítva teszem az időközben felforrósodott jénaiba.Vízzel megkenem a kenyeret, 2 helyen bevagdosom. Mehet rá a tető,és 30 perc alatt megsül.
Lehet rá szórni magokat,én nem szeretem úgy.
Ha nem elég piros a teteje,fedő nélkül még pirítható.
Rácson kell hűteni. Én meg szoktam spriccelni vízzel, ha kész, akkor nem lesz kemény a héja.
A tejet és a vizet összeöntjük és elkeverjük benne a tejfölt, majd meglangyosítjuk. A lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt és...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót kb. 15-20 perc alatt összedagasztjuk. Eleinte elég ragacsos a tészta, de idővel egyre kezelhetőbb lesz. Ha 10 perc után sem válik el tökéletesen az edény...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítettem. Egy tálba tettem a tojásokat, fölvertem. Hozzáadtam a vizet. A száraz hozzávalókat egy másik edénybe tettem. Belemorzsoltam két marék sült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekevertem, majd kb. 2-3 kanálnyi kókuszzsírt is hozzáadtam. Ha nem fontos hogy vegán legyen akkor bármilyen állati zsiradékot tehetünk. Kb. 4 - 5 - 6 dl vizet melegítettem, kik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű