Cannelloni
Hozzávalók: Házilag gyúrt tészta vékonyra nyújtva, kb. 6x6 cm-es négyzetekre vágva, 35 dkg sült sertéshús, 15 dkg sonka, 5 dkg reszelt parmezán sajt, kevés szerecsendió, 2 tojás; a mártáshoz: 5 dkg vaj, 2 evőkanál olaj, 10 dkg darált sertéshús, 1 evőkanál paradicsompüré, 5 dkg vöröshagyma, 1 húsleveskocka, 1 dl vörös bor, 1 kis zöldborsó konzerv, 1 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése: A sonkát és a sült sertéshúst ledaráljuk elkeverjük két tojással a reszelt sajttal és szerecsendióval. A kifőzött tésztalapokat palacsintaszerűen, megtöltjük, felgöngyöljük, és kivajazott tűzálló tálra rakjuk. A vöröshagymát lereszeljük, a vajban, olajban megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, borsozzuk, elkeverjük a zöldborsóval, és 20 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a vörös bort, 5 percig ezzel is pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét. A húsleveskockát felfőzzük egy pohár vízzel, hozzákeverjük, és 15 percig ezzel is főzzük. Ráöntjük a tűzálló tálra rendezett tésztára, meghintjük reszelt sajttal és sütőben takaréklángon kb. 20 percig sütjük.
A lisztet elkeverjük a sóval és a sütőporral, majd elmorzsoljuk a vajdarabokkal. Hozzáadjuk a juhtúrót, tejfölt, és összedolgozzuk tésztává, majd lisztezett munkalapon kb. fél cen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegmossuk a szamócát, és előkészítjük a turmixot. A szamócából 3-4 szemet félreteszünk későbbre. A szamócát egy kevés tejjel a turmixba öntjük, és elkeverjük egyenletesre, majd ho...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket ráöntjük, és jól összekeverjük, ha van, időnk kicsit állni hagyjuk. -2 kanál olajon megsütjük a húst. A burgonyát h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű