RECEPT
7 tojást kettéválasztok. A fehérjéhez most tettem plusz kettőt (ettől sokkal lazább az egész!).
A 9 fehérjébe 1 csipetnyi sót, 4ek. hideg vizet teszek. Robotgéppel elkezdem verni. Kb.fél perc múlva állandó keverés mellett adagolok 3.5ek. kristálycukrot. Nem túl kemény habbá verem. Eztán a 7 tojássárgájához adok 1 vaníliás cukrot és 3.5ek.kristálycukrot. Jó "dübögősre" verem. Néhány kanálnyi fehérje habbal lazítom...majd az egészet a fehérjéhez adom. Ezt mind robotgéppel végzem...majd azt egy laposabb fakanálra cserélem.
6ek. süteményliszt (Nagyis), 1ek.holland kakaópor és 1/3cs. sütőpor. Ezt 4 részletben, szitálva, óvatosan beleforgatom.
24cm-es tortaforma aljába s.papírt teszek. Az oldalával semmit nem csinálok!
170C°-on 55percig sütöttem. 45 percnél megnéztem...a tetejét tenyeremmel picit megnyomtam..."szörcsögő" hangot adott, így még 10 percet kapott tőlem.
A formában hagytam kihülni úgy hogy az első 10 percre egy konyharuhára fejjel lefele fordítottam.
Kihülés után körbe kell vágni a tortakarimánál!
A lapokra osztás:
Éles kiskéssel bevágva megjelölöm hol szeretném elvágni (ez lesz a sorvezetőm), majd cérnával elvágom.
-Akkor nem púposodik fel a közepe, ha a formába öntött tésztát kihúzzuk a széle felé. Homorú legyen a közepe!
-Soha nem nyitogatom a sütőajtót...pláne az elején! Tessék legyőzni a kiváncsiságot! ;)
-1-2 plusz tojásfehérje sokkal lazább/levegősebb tésztát eredményez. (Fent írtam.)
-Soha nem hagyom el a vizet belőle! Szerintem ez nem engedi kiszáradni a tésztát.
-Étolajat sem teszek bele! Minek?
-Nem szabad kőkeményre verni a habot! Olyan legyen az állaga, mint a tejfölnek.
******
Krém:
6dl 30%-os habtejszínt felfőztem. Nem kell forralni!
A tűzről levéve beledobtam 4tábla összetördelt Milka tejcsokit. Nem nyúlni hozzá 5 percig....nem kavargatni! Amint az 5perc letelt, botmixerrel egyneműsítettem. Nem kell sokáig keverni....csak keveredjen el a csoki a tejszínnel. Hideg vízre téve, állandó keverés mellett kihűtöttem, majd hűtőbe tettem. Én ezt a műveletet reggel csináltam meg...
Délután robotgéppel kihabosítottam.
A piskótát 3 lapba vágtam. A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel betöltöttem a lapokat, a maradék 1 rész felével bevontam...a tetejét is...majd hűtőbe tettem. A fele krémet meghagytam a habrózsáknak.
0.5tábla Milka csoki, 2ek.étolaj és 1csapott ek.holland kakaó. Ezt mikróban összeolvasztottam, majd ráöntöttem a torta tetejére.
Talán látszik...a torta szélén krémből kis peremet készítek...ez megakadályozza, hogy a csoki lecsorogjon az oldalára (mert most nem ez volt a cél).
Dermedésig ismét a hűtőbe költözött, majd a maradék krémmel kidíszítettem. A közepére mogyorós csokit ültettem.
Hú Pajtik!
Esküszöm nehezebb volt leírni, mint elkészíteni!
A vaníliás pudinggal fel kell főzni a tejet és belekeverni csomómentesre a gesztenyemasszát. Lehet rá rakni tejszínhabot, csokireszeléket, rumot pár cseppet. Lehet fogyasztani hide...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gyümölcsöket megtisztítjuk, megmossuk, földaraboljuk kockázzuk. Kb 3l vízben föltesszük a fűszerekkel együtt főzni. A Citromkarikákat is beletesszük, a citrom levét is belefac...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű