menu

Családireceptkönyv.hu

Csokitorta Csiki Annamáriától


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



RECEPT
7 tojást kettéválasztok. A fehérjéhez most tettem plusz kettőt (ettől sokkal lazább az egész!).
A 9 fehérjébe 1 csipetnyi sót, 4ek. hideg vizet teszek. Robotgéppel elkezdem verni. Kb.fél perc múlva állandó keverés mellett adagolok 3.5ek. kristálycukrot. Nem túl kemény habbá verem. Eztán a 7 tojássárgájához adok 1 vaníliás cukrot és 3.5ek.kristálycukrot. Jó "dübögősre" verem. Néhány kanálnyi fehérje habbal lazítom...majd az egészet a fehérjéhez adom. Ezt mind robotgéppel végzem...majd azt egy laposabb fakanálra cserélem.
6ek. süteményliszt (Nagyis), 1ek.holland kakaópor és 1/3cs. sütőpor. Ezt 4 részletben, szitálva, óvatosan beleforgatom.
24cm-es tortaforma aljába s.papírt teszek. Az oldalával semmit nem csinálok!
170C°-on 55percig sütöttem. 45 percnél megnéztem...a tetejét tenyeremmel picit megnyomtam..."szörcsögő" hangot adott, így még 10 percet kapott tőlem.
A formában hagytam kihülni úgy hogy az első 10 percre egy konyharuhára fejjel lefele fordítottam.
Kihülés után körbe kell vágni a tortakarimánál!
A lapokra osztás:
Éles kiskéssel bevágva megjelölöm hol szeretném elvágni (ez lesz a sorvezetőm), majd cérnával elvágom.
-Akkor nem púposodik fel a közepe, ha a formába öntött tésztát kihúzzuk a széle felé. Homorú legyen a közepe!
-Soha nem nyitogatom a sütőajtót...pláne az elején! Tessék legyőzni a kiváncsiságot! ;)
-1-2 plusz tojásfehérje sokkal lazább/levegősebb tésztát eredményez. (Fent írtam.)
-Soha nem hagyom el a vizet belőle! Szerintem ez nem engedi kiszáradni a tésztát.
-Étolajat sem teszek bele! Minek?
-Nem szabad kőkeményre verni a habot! Olyan legyen az állaga, mint a tejfölnek.
******
Krém:
6dl 30%-os habtejszínt felfőztem. Nem kell forralni!
A tűzről levéve beledobtam 4tábla összetördelt Milka tejcsokit. Nem nyúlni hozzá 5 percig....nem kavargatni! Amint az 5perc letelt, botmixerrel egyneműsítettem. Nem kell sokáig keverni....csak keveredjen el a csoki a tejszínnel. Hideg vízre téve, állandó keverés mellett kihűtöttem, majd hűtőbe tettem. Én ezt a műveletet reggel csináltam meg...
Délután robotgéppel kihabosítottam.
A piskótát 3 lapba vágtam. A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel betöltöttem a lapokat, a maradék 1 rész felével bevontam...a tetejét is...majd hűtőbe tettem. A fele krémet meghagytam a habrózsáknak.
0.5tábla Milka csoki, 2ek.étolaj és 1csapott ek.holland kakaó. Ezt mikróban összeolvasztottam, majd ráöntöttem a torta tetejére.
Talán látszik...a torta szélén krémből kis peremet készítek...ez megakadályozza, hogy a csoki lecsorogjon az oldalára (mert most nem ez volt a cél).
Dermedésig ismét a hűtőbe költözött, majd a maradék krémmel kidíszítettem. A közepére mogyorós csokit ültettem.
Hú Pajtik!
Esküszöm nehezebb volt leírni, mint elkészíteni!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felvidéki csőben sült tészta túrós csusza módjára
Felvidéki csőben sült tészta túrós csusza módjára

Felvidéki csőben sült tészta túrós csusza módjára Gyerekkoromban rengeteg túrós csuszát ettem. A húsfélékkel akkoriban nem voltunk barátságban, így az egyik fő fehérjeforrásom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Fahéjas szilvaleves
Fahéjas szilvaleves

http://aprosef.hu/fahejas_szilvaleves_recept

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mákos süti
Mákos süti

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Évi
Vakarcs (talponsült pogácsa)
Vakarcs (talponsült pogácsa)

A liszteket a zsírral összemorzsoljuk, beleöntjük a sütőport, ízlés szerint megszórjuk sóval, kevés tejet adunk hozzá, és annyi tejföllel állítjuk össze, hogy gyúrható tésztát kapj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk