Rick Stein Dan kovaszos kenyere - DNK
Sziaszok, egy honapja munkat valtottam es a volt fonoknomtol egy Rick Stein szakacskonyvet kaptam, amit lapozgatva talaltam egy Dan stilusu kovaszos kenyer receptet.
Hat persze, hogy el kellett keszitenem egy-ket valtoztatassal.
Az eredeti recept a kepek kozott angolul, en igy csinaltam:
Eloteszta:
130gr tk rozsliszt + 60ml rozskovasz + 300ml langyos viz
kulon 100gr napraforgomagot beaztattam 75ml vizbe (fele lenmag kellett volna, de nem volt itthon).
Ezeket hagytam 24 orat pihenni.
24 ora utan, az elotesztat es a magokat a fel nem szivott vizzel osszeontottem, ment hozza 200gr tk rozsliszt, 150gr sima rozsliszt, 4ml so, 15ml melasz, 100ml viz.
Osszekevertem a hozzavalokat es sutopapirral belelt formaba szortam keves napraforgo magot es rasimitottam a tesztat. A tetejet rozspehellyel szortam be.
Zacskoba csomagoltam a format es kicsivel tobb, mint 4 orat kelt, utana ment a 190-es elomelegitett sutobe 1 orat es utana 10 percet forma nelkul
Egy liter vizet felteszünk forrni a szegfűszeggel, a fahéjjal, a citrom-héjjal meg egy csipet sóval. Ízlés szerint cukorral édesítjük. Addig forraljuk, amíg a fűszerek kiadják az í...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szedret megtisztítjuk, kicsit lecsöpögtetjük. Pár szemet félreteszünk a díszítéshez. Érdemes átpasszírozni, mert zavaróak lehetnek az apró magvak. Egy tálkába öntjük a joghurt...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűLisztet tálba tesszük hozzáadjuk a hozzávalókat és 10-15 percig dagasztjuk, majd 40 percig meleg helyen letakarva kelesztjük. Ekkora már duplájára dagad, és újból át gyúrjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű