Szabolcsi kukoricás töltött káposzta, ahogy én készítem.
Hozzávalók: 1 kg darált hús, 40 dkg kukoricadara, 3 hagyma, disznózsír, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só, csípős paprikakrém, füstölt húsos házi szalonna, 2 fej friss káposzta.
A káposzta torzsáját kivágom és forrásban lévő sós vízbe teszem, a leveleit egyenként villával leválasztom, majd a vastag ereitől megszabadítom, ha nagy a levél középen kettévágom.
töltelék: a megmosott kukoricadarát egy tálba teszem, hozzáadom a darált húst, a bő disznózsíron megdinsztelt hagymát,amibe kb. 10 dkg apróra vágott húsos szalonnát is beleraktam, piros paprikával megszórtam, adtam még hozzá kevés csípős paprikakrémet és a fokhagymát. Sóztam, borsoztam, jól összekevertem, és betöltöttem az előkészített levelekbe. Cserépedénybe sorakoztattam, közé pár szelet finom házi füstölt húsos szalonnát is tettem. Főzéskor az edényt vízzel felöltöm, a levét is sózom, és mikor felforrt, házi paradicsomlével leöntöm, lassú tűzön kb. 40 percig
Panírozáshoz 10 dkg zsemlemorzsa 2 db tojás (kisebb) 5 dkg finomliszt A gombát megtisztítjuk, és a szárát kitörjük, majd enyhén megsózzuk, és állni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA V.H-ÁT APRÓRA VÁGOM,MEGDINSZTELEM,HÚSHOZ KEVEREM,A TÖBBI HOZZÁVALÓVAL ÉS A VÍZBE ÁZTATOTT,KINYOMKODOTT ZSEMLÉT IS HOZZÁADOM.GOMBÓCOKAT FORMÁLOK,MAJD BŐ FORRÓ ZSÍRBAN ,ELŐTTE ZSEM...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalók: 50 dkg finomliszt (finom) 3 dl víz (langyos) 2.5 dkg élesztő 0.5 ek cukor, 1 tk só (érdemes picivel többet tenni) 2 db tojás Elkészítés: 1. Az élesztőt a langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojástekercs:2 egész tojást villával felvertem ízesítettem só ,bors,pici csípős paprika aki szereti,vágtam bele egy szelet pirospaprikát,kertből egy kis zöldhagymát,csöpp olajat te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű