A tálaláshoz:
Carte d'Or Eper jégkrém
Kenéshez, szóráshoz:
Rama Vajas Íz
1 dkg
barna cukor
3 dkg
A muffinhoz
30 dkg cseresznye
2 dkg cukor
1 kk. fahéj
10 dkg hideg Rama Vajas Íz
20 dkg liszt
1 tk. Dr. Oetker Sütőpor
10 dkg barnacukor
1 db tojás
1 tk. Dr. Oetker Finesse Bourbon Vanília aroma vagy Dr. Oetker Aroma vanília
Lépés 1
Főzzük a magozott cseresznyét a cukorral és a fahéjjal kb. 10 percig alacsony hőfokon, hogy jól kiengedje a levét. Tegyük félre.
Lépés 2
Morzsoljuk össze a hideg Rama Vajas Ízt a liszttel, a sütőporral és a cukorral.
Vegyük ki belőle a morzsa kb. 1/4-ét, tegyük félre, majd a maradék morzsát gyúrjuk lágy tésztává a vaníliaaromával és a tojással.
Ezek után nyomkodjuk vizes kézzel a tésztát szilikon vagy Rama Vajas Ízzel kikent teflon muffinformákba úgy, hogy a tésztakosárka a forma széléig érjen, és az alján hagyjuk vastagabbra a tésztát.
Osszuk el a kihűlt cseresznyét a kosárkákban, majd kanalazzunk rá muffinonként kb. 1 kávéskanál cseresznyelét.
A sütemények tetejét szórjuk meg a félretett morzsával, majd egy kis barnacukorral, és süssük 180 °C-ra előmelegített sütőben aranyabarnára kb. 15 perc alatt.
Hagyjuk a formában kihűlni. 10-12 muffin lesz belőle.
Lépés 3
Tálaljuk Carte d'Or Gelateria joghurtos erdei gyümölcs jégkrémmel.
A margarinnal kikeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarack krémleves elkészítéséhez a barackokat (820 grammos) felkockázzuk, majd félretesszük. A pudingport csomómentesre keverjük a narancslével, hozzáöntjük a konzerv barack...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA borsót, a citromlevet, a fokhagymát, olívaolajat és 4 dl zöldségalaplevet simára turmixolom – ha szükséges, alaplével hígítom, sózom és borsozom. Két órára hűtőbe teszem.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű