Száraz anyag:
30 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg cukor
Töltelék:
50 dkg túró
Gyümölcs
Folyékony öntet:
4 db tojás
0,5 dl tej
5 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
Milánói rétes/Lusta asszony rétese
Nagyon különleges az elkészítése, de annál egyszerűbb :
Első lépés, hogy felolvasztunk 10 dkg vajat és 1/3 részét beleöntjük a tepsibe és körbekenjük vele az egész belsejét.
Először egy száraz alapot kell összedobni: 30 dkg lisztet, 1 sütőport és 20 dkg cukrot összevegyítünk és a fele részét egyenletesen beleszórjuk a vajas tepsibe.
0,5 kg túrót ugyancsak elosztunk rajta és telerakjuk gyümölccsel (jelen eset őszibarack befőtt), majd rászórjuk a száraz alap maradék részét.
Elkészítjük a folyékony hozzávalót:
4 tojást 0,5 l tejjel felverünk, beleteszünk 5 dkg cukrot és 1 cs. vaniliáscukrot. Ezt egy az egyben ráöntjük a tészta tetejére, rácsurgatjuk a maradék olvasztott vajat és lassú tűzön megsütjük.
Nagyon finom, puha és habkönnyű! :) :) :)
1. A mazsolát megmosom és kevés vízzel a mikróban addig melegítem, amíg nem duzzad meg egy kicsit, majd leszűröm és ráöntöm a rumot. 2. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 500 g vajból, és az összes liszt 20 %-át felhasználva, tehát 200 g lisztből, begyúrjuk a vajalapot. Vigyázzunk, hogy ne olvasszuk meg a vajat és ne is habosítsuk ki. Csak lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kekszet aprítóban összezúzzuk, majd összekeverjük a vajjal, a porcukorral, a holland kakaóporral, a rummal, a vaníliás cukorral, a kókuszreszelékkel és a tejjel. A keveréket 1 ór...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A hozzávalókat jó alaposan összeturmixoljuk, majd egy 20 cm-es tortaformába készre sütjük. (Előmelegített sütőben 190 fokon 50-60 perc alatt) Tudom, hogy olyan fino...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű