Száraz anyag:
30 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg cukor
Töltelék:
50 dkg túró
Gyümölcs
Folyékony öntet:
4 db tojás
0,5 dl tej
5 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
Milánói rétes/Lusta asszony rétese
Nagyon különleges az elkészítése, de annál egyszerűbb :
Első lépés, hogy felolvasztunk 10 dkg vajat és 1/3 részét beleöntjük a tepsibe és körbekenjük vele az egész belsejét.
Először egy száraz alapot kell összedobni: 30 dkg lisztet, 1 sütőport és 20 dkg cukrot összevegyítünk és a fele részét egyenletesen beleszórjuk a vajas tepsibe.
0,5 kg túrót ugyancsak elosztunk rajta és telerakjuk gyümölccsel (jelen eset őszibarack befőtt), majd rászórjuk a száraz alap maradék részét.
Elkészítjük a folyékony hozzávalót:
4 tojást 0,5 l tejjel felverünk, beleteszünk 5 dkg cukrot és 1 cs. vaniliáscukrot. Ezt egy az egyben ráöntjük a tészta tetejére, rácsurgatjuk a maradék olvasztott vajat és lassú tűzön megsütjük.
Nagyon finom, puha és habkönnyű! :) :) :)
A krémhez a citromhéjat, citromlevet, tejfölt összekeverjük, ízlés szerint porcukorral ízesítjük. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és a habfixálókkal, majd az egészet öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a cukrot (cukor helyettesítőt) robotgéppel habosra keverem. Ezután hozzáadom a vajat és tovább habosítom. A lisztet elkeverem a sütőporral, a sóval, majd a masszához...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat össze keverjük ( liszt, sütőpor, porcukor), majd a margarint bele morzsoljuk, hozzá adjuk a tojás sárgákat és össze dolgozzuk a tésztát. Nagyon omlós a tészta....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat egy tálba tesszük, és jól összedolgozzuk. A töltelékhez a porcukrot a cappuccino porral jól összeforgatjuk, majd a vajjal habosra keverjük. A kakaós masszát k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű