Száraz anyag:
30 dkg liszt
1 sütőpor
20 dkg cukor
Töltelék:
50 dkg túró
Gyümölcs
Folyékony öntet:
4 db tojás
0,5 dl tej
5 dkg cukor
1 cs. vaniliás cukor
Milánói rétes/Lusta asszony rétese
Nagyon különleges az elkészítése, de annál egyszerűbb :
Első lépés, hogy felolvasztunk 10 dkg vajat és 1/3 részét beleöntjük a tepsibe és körbekenjük vele az egész belsejét.
Először egy száraz alapot kell összedobni: 30 dkg lisztet, 1 sütőport és 20 dkg cukrot összevegyítünk és a fele részét egyenletesen beleszórjuk a vajas tepsibe.
0,5 kg túrót ugyancsak elosztunk rajta és telerakjuk gyümölccsel (jelen eset őszibarack befőtt), majd rászórjuk a száraz alap maradék részét.
Elkészítjük a folyékony hozzávalót:
4 tojást 0,5 l tejjel felverünk, beleteszünk 5 dkg cukrot és 1 cs. vaniliáscukrot. Ezt egy az egyben ráöntjük a tészta tetejére, rácsurgatjuk a maradék olvasztott vajat és lassú tűzön megsütjük.
Nagyon finom, puha és habkönnyű! :) :) :)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük. A krém hozzávalóit kikeverjük, a tojáshabot pedig lazán beleforgatjuk. Egy kb 39 x 25 cm - es tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hű...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA cukrot egy nyeles edénybe tesszük és közepes hőmérsékleten felolvasztjuk. Habverővel kell kevergetni, amíg csomómentes és aranybarna nem lesz. Ehhez adjuk a vajat, és addig kever...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA kiflit karikázzuk fel (én a karikákat még elfeleztem). A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel! A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű