18 dkg mogyoró vagy mandula/darálva/
10-12 szem egész mogyoró/mandula
18 dkg cukor
3 tojás fehérje
2 evőkanál étkezési keményítő
néhány csepp rumaroma /elhagyható/
A 18 dkg mogyorót/mandulát ledarálom, az egész szemeket félbe vágom.
A darált mogyoróhoz/mandulához hozzáadom a cukrot, a keményítőt, a tojás fehérjét /nem kell felverni/ és a néhány csepp rumaromát. Az összes hozzávalót jól elkeverem, majd egy kanál segítségével diónyi halmokat teszek a sütőlemezre, melyre sütőpapírt is tettem. Egymástól kissé legyenek távol, mert sütés közben megnőnek. Ebből a mennyiségből 20-22 darab lesz, attól függően, hogy mekkorák a halmok. Minden halom tetejére egy –egy fél mogyorót/mandulát helyezek és előmelegített sütőben, közepes hőfokon /kb.180-200°C/rózsaszínűre sütöm.
Lehet tálalni díszítés nélkül is, de csoki mázba is mártható. Én a fél oldalát csokiztam.
Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba mérem, és jól összegyúrom. Lisztezett deszkára téve 3 gombócot készítek. Vékonyra nyújtom, és mindegyik lapot lisztezett tepsi hátán megsütöm.H...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot. 2.Az almát lereszeljük, a margarint megolvasztjuk és összedolgozzuk a masszát. 3.A tejet lassa...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűKávédarálóban porrá őröljük a mandulát a cukorral. A tojásokat kettéválasztjuk majd a sárgáját a többi tésztához valóval kihabosítjuk. Óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habbá felver...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztbe belekeverjük a sót, összemorzsoljuk a vajjal, majd a többi hozzávalóval gyorsan tésztát gyúrunk belőle. Folpackba csomagolva 1/2 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát liszt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű