♥ TÉSZTA
25 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
3 teáskanál tejföl
♥ HAB:
• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.
Minden hozzávalót mérjünk ki.Majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután folpackba csomagoljuk be és egy órára tegyük hűtőbe. Kedvünkre kifliket formázunk.Majd 175 C-on kb. 15 perc alatt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA margarint és a tejet felolvasztjuk, utána beletesszük a többi hozzávalót. Tepsibe símitjük. Mázként csokit olvasztunk a tetejére.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze az élesztőt és a cukrot a langyos tejjel és hagyjuk, hogy üljön egy pár percig, míg az élesztő buborékok, és habok fel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagát összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle. A krémet jól össze keverjük és keményre főzzük. Ha, kihűlt 20 dkg kikevert vajat adunk hozzá és megtöltjük a lapokat. Te...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Nehéz