Családireceptkönyv.hu

Diós habos korongok


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


♥ TÉSZTA
25 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
3 teáskanál tejföl
♥ HAB:
• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.

Diós habos korongok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vaníliás kifli
Vaníliás kifli

Minden hozzávalót mérjünk ki.Majd alaposan gyúrjuk össze. Ezután folpackba csomagoljuk be és egy órára tegyük hűtőbe. Kedvünkre kifliket formázunk.Majd 175 C-on kb. 15 perc alatt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Írta: Ákos
Sport szelet
Sport szelet

A margarint és a tejet felolvasztjuk, utána beletesszük a többi hozzávalót. Tepsibe símitjük. Mázként csokit olvasztunk a tetejére.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fonott fahéj koszorú
Fonott fahéj koszorú

Keverjük össze az élesztőt és a cukrot a langyos tejjel és hagyjuk, hogy üljön egy pár percig, míg az élesztő buborékok, és habok fel. Adjuk hozzá a tojássárgáját, az olvaszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Laura
Citrom szelet
Citrom szelet

A tészta alapanyagát összegyúrjuk és 3 lapot sütünk belőle. A krémet jól össze keverjük és keményre főzzük. Ha, kihűlt 20 dkg kikevert vajat adunk hozzá és megtöltjük a lapokat. Te...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk