♥ TÉSZTA
25 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
3 teáskanál tejföl
♥ HAB:
• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.
A puha vajat keverőtálba tesszük, és a kristálycukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet, a lereszelt héját, a vaníliát, a tojást, majd krémes masszát keverünk belőle....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük. Egy közepes tepsit (23*38 cm) kikenünk vékonyan vajjal, és megszórjuk liszttel. A gyümölcsöket megtisztítjuk. A réteslisztet egy tálba mérjük, majd beleszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját cukorral és forró vízzel fehéredésig verjük. A lisztet a dióval és a sütőporral összekeverjük. A tojásfehérjét a sárgájával simá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A sütőt légkeveréses módban előmelegítjük 175 °C-ra. ◾️Egy 22×12 cm-es kenyérformát használunk: a sütőformát sütőpapírral béleljük. ◾️A tojást, a joghurtot, a kókuszolajat, az...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű