♥ TÉSZTA
25 dkg liszt
2 tojássárgája
4 dkg porcukor
1 kávéskanál sütőpor
12,5 dkg Rama margarin
3 teáskanál tejföl
♥ HAB:
• 2 tojás fehérje
• 12,5 dkg porcukor
• 12,5 dkg darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, korongokat szaggatunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A habhoz a fehérjét felverjük, hozzáadjuk a porcukrot majd a darált diót. Nyomózsákba tesszük vagy kiskanál segítségével a korongokra halmokat készítünk.
160 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
A kihűlt korongokat megtölthetjük ízlés szerint lekvárral, de magában is nagyon finomak.
Az almát előkészítem, szeletelem. A tésztát géppel kikeverem. A lisztet kanállal forgatom bele. Az almát szép sorban lerakom egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Megszórom a fahéjas...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra 2. Vágjuk le az alma felső negyedét 3. Egy fagyis kanállal vájjuk ki az alma közepét 4. Kis késsel szeljük körbe az almát ( a videón jól láth...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: A langyos vízben elkeverjük az ecetet. Az átszitált liszthez keverjük hozzá a sót, majd az olajat, a vizet apránként adagolva öntsük a tálba. Kezdjük el a tésztát kid...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent alaposan összekeverünk és kivajazott vagy gyengén kiolajozott bögrékbe töltjük,de csak félig legyen a bögre! 4-5 perc alatt megsül a mikróban.Hagyjuk kihülni,éles késsel vá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű