Családireceptkönyv.hu

Hokkaido kalács


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


-420g tk liszt
-130g feher liszt
-50g siker
-2dl tejszin + 2dl viz
-1 tojas
-csipet so
-70g xilit
-1cs szaraz eleszto

Elkészítés:


dagasztatom be a tésztát, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Kiborítom, 4 egyforma darabba vágom. Hosszú, keskeny csíkokat nyújtok belőle, megszórom csokilencsével és aszaltáfonyával, kissé bele is nyomkodom.H a kell hosszában félbehajtom, feltekerem őket, mint a buktákat. Sütőpapírral kibélelt mélyebb, szélesebb kenyérformába teszem, majd hagyom ismét duplájára kelni. Tojással lekenem és 180 fokos sütőben sütöm 35-40 percig. 10 perc után alufóliát terítek a tetejére, hogy ne égjen meg.
Van, hogy a dagasztás végén kettéveszem a tésztát, az utolsó 5 percre a felébe kevés melegvízzel elkevert kakaóport kevertetek. Mindkettőt duplájára kelesztem, majd mindkettőböl 4-4 csíkot nyújtok. Egy fehérre teszem a kakósat, és így tekerem fel.

Hokkaido kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
Húsvéti kalács  (Limara)
Húsvéti kalács (Limara)

Lehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Kelt almás kalács
Kelt almás kalács

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A tésztához valókat alaposan összedolgozzuk és kidagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Amíg kel, elkészítjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Foszlós húsvéti kalács
Foszlós húsvéti kalács

A lisztet mélyebb tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a cukros, langyos tejben felfuttatott élesztőt, környezetéből csak annyi lisztet keverünk hozzá fakaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bory mama
Foszlós kalács
Foszlós kalács

A kalácstészta lágyabb ugyan, mint a kenyértészta, de nem sokkal, és semmi estre sem ragacsos. Az élesztővel sem kel túlságosan bőkezűen bánnunk, hiszen ha túlkelesztjük a tésztát,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk