Családireceptkönyv.hu

Karfiolfalatka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


•1 közepes fej karfiol
•2 evőkanál tejszín
•2 evőkanál vaj
•1/3 csésze reszelt cheddar sajt - de választhatsz helyette akár trappistát is
•4 tojásfehérje
•só és bors ízlés szerint
•olaj a sütéshez

Elkészítés:


1. Szedd virágjaira a karfiolt, add hozzá a tejszínt és a vajat, majd tedd a mikróba 5 percre. (Vízben is főzheted, de ebben az esetben alaposan csöpögtesd le.)

2. A megpárolt karfiolt törd masszává, add hozzá a sót, a borsot és a sajtot, majd hagyd pihenni félórát.

3. A tojások fehérjét verd kemény habbá. Harmadát keverd össze a karfiolos masszával alaposan, majd fokozatosan add hozzá a többi részét úgy, hogy közben vigyázol a habbá vert fehérje állagára. Ha túl lágy lenne a massza állaga, szénhidrát-csökkentett liszttel dúsíthatod.

4. Hagyd pihenni további félórát, majd töltsd a masszát nyomózsákba , és egy olajozott tepsire nyomj falatnyi adagokat belőle. Számolj azzal, hogy sütés közben nő a térfogatuk. Ha nincs nyomózsákod, akkor kanállal is megoldhatod a porciózást. Ha pedig nem szeretnél olajat használni, akkor nyugodtan helyezheted sütőpapírra is a halmokat.

5. 180 fokos sütőben 10-12 percig süsd a finomságot, míg kellemesen aranybarnára pirul.

Karfiolfalatka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Sült padlizsán szeletek petrezselymesen fokhagymásan
Sült padlizsán szeletek petrezselymesen fokhagymásan

Bekapcsoltam a sütőt 200 fokra. A padlizsánokat megmostam és szárazra töröltem. Kb. 5-7 mm vastagságú karikákra vágtam. Két tepsire sütőpapírt terítettem és rárakosgattam a padli...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarpone házilag, avagy az isteni házi krémsajt
Mascarpone házilag, avagy az isteni házi krémsajt

A hozzávalókat összekeverjük,kicsit sósabbra készítjük,mint kell,mert kicsepeg belőle valamennyi. Ruhába öntjük és 1 nap alatt kicsepegtetjük. Ha sütni akarunk vele,ne sózzuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Sajtgolyó
Sajtgolyó

Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillezett haloumi sajt salátával
Grillezett haloumi sajt salátával

A krumplikat megmosom, majd hosszanti irányban hasábok-ra, „csónakokra” vágom, egy sütőlapra vagy tepsibe szórom, megsózom és borsozom, morzsolok rá egy nagy csipet oregánót, mell...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk