30 g élesztő
550 g tk tönkölyliszt
50 g sikér
40 g búzakorpa
15 g só
80 g eritrit
100 g puha vaj
150 ml tej
Tetejére: egész tojás, szezámmag
hozzávalókat kenyérsütőben kétszer dagasztom, majd 12 egyforma cipót gyúrok a tésztából és letakarva 15 percig pihentetem. Ezután formázom, tepsibe sorakoztatom és letakarva 30-40 percig kelesztem. A megkelt tésztát tojással lekenem, szezámmaggal megszórom és előmelegített sütőben megsütöm.
A krumplikat alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Egy krumpli törővel pépesre törjük. Az élesztőt felfuttatjuk egy kis langyos tejben a c...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztő a liszttel, cukorral, sóval, a vajjal és a maradék tejjel jól összegyúrjuk, azután pihenni hagyjuk. Elég sokat kell keleszteni, de legalább 1 órát. A megkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássár...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: NehézAz élesztőt a vízzel a cukorral, és pici liszttel megfuttattam, majd az összes hozzávalót összegyúrtam, 10 percig dagasztottam. Majd kb.45 -50 percet hagytam kelni. ( Gyönyörű nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű