30 g élesztő
550 g tk tönkölyliszt
50 g sikér
40 g búzakorpa
15 g só
80 g eritrit
100 g puha vaj
150 ml tej
Tetejére: egész tojás, szezámmag
hozzávalókat kenyérsütőben kétszer dagasztom, majd 12 egyforma cipót gyúrok a tésztából és letakarva 15 percig pihentetem. Ezután formázom, tepsibe sorakoztatom és letakarva 30-40 percig kelesztem. A megkelt tésztát tojással lekenem, szezámmaggal megszórom és előmelegített sütőben megsütöm.
1. A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 20×20 cm-es sütőformát béleljünk ki sütőpapírral úgy, hogy a papír túllógjon a tepsi szélén (ennél fogva emeljük majd ki a sütit). 2. A...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: Könnyűélesztőt cukros tejben feltuttatni majd mindent egybe gyurni keleszteni kiszaggatjuk pohárral és tojással megkenjük majd sattal megszórjuk előmelegített sütöben 200 fokon kb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Egy tálban összekeverjük a lisztet a sóval. Hozzáadunk 3 dkg olvasztott vajat. Villával alaposas összedolgozzuk, hogy homogén legyen. Lef...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az egy bögre tejet egy nagy csipet cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük! 2. A lisztet és a cukrot kimérjük egy műanyagtálba, majd ráütjük a t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű