50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
0,5 dcl olaj
1 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dcl tej
kb 1 dcl viz
2 ek tejföl
2 kk só
a tetejére sajt
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200 fokos sütőbe sült
Felfuttatom az élesztőt a cukros langyos tejben. Összeállítom a tésztát: liszt, élesztő, vaj, só, zsír, tejföl, tojássárgája. Lágy, de nem túl ragacsos tészta legyen. 30 perc pi...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA lisztet kimérjük megsózzuk, a közepébe mélyedést készítünk. A mélyedésbe belemorzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos, cukros, vizes tejet. A tojássárgáját és az olajat is be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelhasználásával állítottam össze a tésztát, a lisztet átszitáltam. 10 percig letakarva pihentettem, majd alaposan dagasztottam. Kb. 50 perc múlva finoman átgyúrtam, rudat formázt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://www.facebook.com/photo.php?fbid=1943598948985410&set=p.1943598948985410&type=3&theater&ifg=1
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű