50 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
0,5 dcl olaj
1 tojás sárgája
3 dkg élesztő
2 dcl tej
kb 1 dcl viz
2 ek tejföl
2 kk só
a tetejére sajt
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztottam ,duplájára kelesztettem ( kb 1 óra ) Formáztam ,karcsú bagetteket, majd 30 perces kelesztés utána tetejét megkentem tojással és megszórtam sajttal . 200 fokos sütőbe sült
A tejet langyosítsuk meg, oldjuk fel benne a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk pihenni 15 percet. Ez idő alatt az élesztő elkezd dolgozni, és felhabzik. Adjuk hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk majd duplájára kelesztjük! A megkelt tésztát megfelezzük és 2 kör alakú lapot nyújtunk belőle.Az egyikre ráhelyezzük a félbevágott és a belsejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe belekeverjük a sót a közepébe mélyedést készítünk, ahova belemorzsoljuk az élesztőt, rászórjuk a cukrot és beleöntjük a langyos tejet. Belerakjuk a puha vajat és a tojást...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darálni való magokat kávédarálóval megőröljük,összekeverjük a fűszerekkel,bikával citromsavval és a többi száraz hozzávalóval.majd hozzáadunk 3 dl langyos tejet,a balzsamecetet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű