citrom, citromonként 5 dl víz, citromonként 20 dkg cukor
1. Vékony héjú citromot megmosunk, hajszálvékony karikákra vágunk.
2. Citromonként 5 dl vizet számítva, 24 óráig áztatjuk, majd tűzre tesszük, és addig főzzük, amíg az áztatólé 2/3 részét el nem vesztette.
3. A maradék egyharmadhoz citromonként 20 dkg cukrot teszünk, és addig főzzük, amíg kocsonyásodni nem kezd.
4. Forrón üvegbe rakjuk, lezárjuk. Szalicil, dunsztolás nem kell.
A dzsemhez narancsot is adhatunk (2-3 citromhoz 1 narancsot).
Az alaposan megmosott narancsok héját egy zöldséghámozóval leszedem, ügyelve, hogy véletlenül se maradjon rajta fehér rész. Ugyanígy meghámozok egy citromot is. Egészen vékony kis...
Elkészítési idő: 3 nap Nehézség: KönnyűA körtét meghámozva, kockára vágva üvegekbe raktam, tettem rá 1 teás kanál cukrot, 1 szem szegfűszeget, és pár fahéj darabot, felengedtem hideg vízzel, (tudom, hogy ez megosztó, de...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOsszekeverni. Majd bedobni a sutobe es 180'C-on 1ora 20percet "sutni". Forron uvegekbe tolteni majd szaraz dunsztba tenni. 2-3 kanallal egy bogrebe tenni forro vizzel leonteni es l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szép érett birsalmákat negyedekbe vágunk, magházuktól megtisztítjuk, héjukkal együtt forró vízben puhára főzzük, szűrőkanállal kiszedjük és szitán áttörjük. Az áttört gyümölcsöt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű