Családireceptkönyv.hu

Csörögefánk turós


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 deka liszt
2 tojás sárgája
5 evőkanál tejföl
kevéske só
egy kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál porcukor

A töltelékhez:

20 deka túró
1 evőkanál tejföl
mazsola
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál búzadara
porcukor

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk.

A töltelék hozzávalóit egy tálban, alaposan összedolgozzuk.

A tészta egyik felére egymástól kellő távolságra kis halmokat rakunk a töltelékből. Amikor ezzel megvagyunk a tészta másik felét ráfordítjuk, és a tenyerünk élével lenyomkodjuk a töltelék kupacok között.Körbe mint a derelyét. Derelyeszaggatóval kiszaggatjuk, körbevágjuk.

Olajat forrósítunk, és a túrós fánkokat kisütjük benne. Porcukorral megszórva kínáljuk.

Ízlés szerint készíthetjük lekváros töltelékkel is, vagy vegyesen.

Csörögefánk turós

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Kifli -fitt konyha
Kifli -fitt konyha

A lisztet, élesztőt, sót, amarántot kimérjük, összekeverjük, hozzáadjuk a tejet, kicsit összegyúrjuk, majd az olajat is hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk. (Bepakolni mindent a ken...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Medvehagyma krémes bucik
Medvehagyma krémes bucik

A tésztát a kenyérsütőgéppel állítottam össze. Egyszerűen mindent az üstbe mértem, majd a dagasztás programmal bedagasztottam. Kikapcsolt gépben duplájára kelesztettem. Lisztezett...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
ROPOGÓSRA SÜLT LÁNGOS
ROPOGÓSRA SÜLT LÁNGOS

Az áttört burgonyát összegyúrjuk a liszttel, a tojással, az olvasztott margarinnal, a sóval és a zúzott fokhagymával ízesítjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, egyenletese...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókifli
Hókifli

Lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Felfuttatunk 2,5 dl tejben pici cukorral 4 dkg élesztőt. Pici sót teszünk a lisztbe és össze dolgozzuk, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, kinyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk