Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karfiol sonkás sajtos tejfölben


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
1 kg karfiol,
3 tojás,
1 pohár tejföl,
30 dkg szeletelt gépsonka,
vaj,
só.

Elkészítés:


Elkészítés

A karfiolt megtisztítom és rózsáira szedve, sós vízben megfőzöm. Még melegen kivajazott tűzálló tálba teszem, s a következő keverékkel leöntöm. Az egész tojásokat jól elhabarom a tejföllel (legjobb turmixgéppel), beleforgatom a szeletelt és széles csíkokra vágott sonkát. Előmelegített, forró sütőben ropogósra sütöm. A sonkát olykor vékony szeletekre vágott virslivel vagy más felvágottal helyettesítem. Ugyanez készíthető karfiolpürével is: ekkor a puhára főzött karfiolt összetöröm, 2-3 dkg margarint adok hozzá, 1 dl tejfölt, sót, őrölt borsot, szerecsendiót, s a tetejére öntöm a tojással, tejföllel elkevert sonkát.

Karfiol sonkás sajtos tejfölben

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta
Gesztenyekrémes csúsztatott palacsinta

A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, robotgéppel összedolgozzuk a mascarponéval, a rumaromával és ízlés szerint porcukorral. Felhasználásig hűtőbe tesszük. A tojások fehér...

Elkészítési idő: 30-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: suhajpeter
Lángos
Lángos

Az elesztot felfuttatjuk a tejben, cukorral. Majd a tobbi hozzávalóból lágy tésztát készitunk. Duplájára kelesztjuk, bo olajban kerek lángosokat kisutjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókusztej (paleo)
Kókusztej (paleo)

“Sűrűségre olyan mint a tehéntej, zsíros illatos, isteni! A héjból kiszedett húst felaprítottam késsel, hogy a botmixer elbírjon vele. Míg ezzel bíbelődtem, 7 dl vizet felforrósí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
Húsvéti őzgerinc
Húsvéti őzgerinc

A langyos vízben feloldom a zselatint, felforralom, majd félre teszem és hagyom kihűlni. A tejfölhöz hozzáadom a majonézt, a mustárt, a citromlevet, a porcukrot, sózom, borsozo...

Elkészítési idő: 30 perc+hűtés
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk