Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.
A tűzről levéve beletesszük a levendulát, és 10 percig áztatjuk a cukros vízben. Végül kiszedjük a levendulát, és hozzáöntjük a maradék vizet, és a citromlevet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Jégkockával fogyasztjuk.
A receptet Kard Sándorné nevű kedves olvasónk küldte be.
A vaníliás cukrokat elkeverjük a tojássárgájával, majd hozzákeverjük a sűrített tejet. Hozzáöntjük a rumot, a vodkát, és végül a tejszínt is belecsurgatjuk. Hűtőbe tesszük pár na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral, majd felforraljuk, majd félretesszük. 2. A t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször a poharat készítjük elő. Egy csészealjra csavarunk egy kis citromlét, másik csészealjra teszünk egy kis cukrot. A pohár szélét előbb a citromlébe, aztán a cukorba mártjuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű