Hozzávalók: 4 csésze víz, 3/4 csésze cukor, 4 szál levendula, 1 1/2 csésze citromlé. Elkészítés : 3 csésze vizet a cukorral jól elkeverjük, majd felforraljuk.
A tűzről levéve beletesszük a levendulát, és 10 percig áztatjuk a cukros vízben. Végül kiszedjük a levendulát, és hozzáöntjük a maradék vizet, és a citromlevet. Hagyjuk teljesen kihűlni. Jégkockával fogyasztjuk.
A receptet Kard Sándorné nevű kedves olvasónk küldte be.
http://www.kertvarazsmagazin.hu/levendula/3378-10-tipp-a-levendula-felhaszn%C3%A1l%C3%A1s%C3%A1ra
A tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szil...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A vanília fagyit beletesszük a turmix gépbe!Hozzá adjuk a porcukrot!Beletesszük az epret,malyd beleöntünk 1 dl tejet!A jeget beletesszük egy zacskóba összetörjük(lehet...
Elkészítési idő: 2 perc Nehézség: KönnyűA chilit megmossuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húst durva kockákra vágjuk. A korianderleveleket letépkedjük. Az avokádót kiemeljük a héjból, durva darabokra vágjuk. A te...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű