1 liter víz
1 kg cukor
1 kg citrom kifacsart leve
1 csokor menta
A vízből és a cukorból 50 %-os szirupoldatot főzünk. A menta leveleket leszedjük, egy edénybe tesszük, rámerünk a cukros oldatból nagyjából egy decit, és botmixerrel turmixoljuk. Ezután szűrőn átszűrve a cukoroldathoz öntjük. A citromok kifacsart levével ízesítjük, ha kihűlt, akkor üvegbe töltjük, és hűtőszekrényben tároljuk.
A narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyra szeletelve bóléstálba tesszük. Az enyhén hervadt szagos mügét leöblítjük, szárazra rázzuk, majd néhány levél kivételével azt is a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fagylaltot poharakba osztjuk. 2. A tejet megmelegítjük, elkeverjük benne a csokoládészirupot, majd a fagyira osztjuk. 3. Tejszínhabbal díszítjük, csokoládésziruppal me...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFelforralunk 1,5 dl piros szőlőlevet 1 dl vízzel, félrehúzzuk. Belekeverünk 1 citromkarikát, 1 szegfűszeget, csipetnyi fahéjat, és édesítőporral ízesítjük. Kicsit állni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szamócát folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd amikor már teljesen tiszta lesz az öblítővíz, akkor csumájától is megszabadítjuk, majd lemérjük. Ahány kiló a gyümölcs, annyi ké...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű