30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 tojas
1 csipet so
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis pohár tejföl
pici rum
A hozzávalókat jól összegyúrjuk, majd nagyobb pogácsa szaggatóval kiszúrjuk. A közepét ujjal picit benyomjuk, és fejjel lefelé forró olajba tesszük és fedő alatt sütjük.
Nem lesz zsíros, gyorsan elkészül. Miközben az olajat melegítjük, kiszaggathatjuk a fánkokat.
a dagasztóba én mindig a sót teszem alulra, rámérem a lisztet, majd belemorzsolom az élesztő és rá a folyadék... bele reszelem a fokhagyma.... alaposan kidagasztottam, a kelesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban a lisztet, a sót és a margarint összemorzsoljuk. A közepébe beletesszük a tojások sárháját, a tejfölt és rámorzsoljuk az élesztőt is. A tésztát ezután összegyúrjuk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet (kiveszek belőle 3 evőkanálnyit és a nyújtódeszka szórom), sót elkeverjük, hozzáadjuk a vizet, citromlevet vagy almaecetet, összegyúrjuk (kenyérsütő segített össz...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Könnyű