300 gr Nutri-free Mix per pane liszt
150 ml laktózmentes tej (tejmentes verzióban rizstej)
fél csomag Dr. Oetker porélesztő
50 gr vaj (én Ligát használtam, tejérzékenyek ezt nyugodtan használhatják)
pici só
1 ek cukor
1 egész tojás
A fahéjas krémhez:
50 gr kókuszzsír
4 ek cukor
4 tk Lucullus őrölt fahéj
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel. Ehhez a cukrot a puha kókuszzsírban elkevertem és hozzáadtam az őrölt fahéjat. A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket felvert tojással lekentem és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Élesztő cukor tej, fel futtattam, hagytam kicsit kelni, ezután mindent egybe kevertem, egy órát pihent és akkor 2 cm-re kinyujtottam majd kiszaggattam... egy tojást felvertem és le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Előkészítünk egy 30x25 cm-es tepsit. 2 A szobahőmérsékletű tejben felfuttatjuk az élesztőt. 3 A lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba tesszük,...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KözepesEgy nagy tálban összekeverjük először a vizet az élesztővel, majd az olajjal, végül a sóval elkevert liszttel. Nem kell nagyon alaposan, elég fakanállal. Nedves ruhával lefedjük, e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. Bedagasztjuk a hozzávalókkal. Alaposan kidolgozzuk. 30 perc kelesztés 17 részre osztjuk. 4 részt további 2 részre osztjuk Gömbökké form...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: Közepes