300 gr Nutri-free Mix per pane liszt
150 ml laktózmentes tej (tejmentes verzióban rizstej)
fél csomag Dr. Oetker porélesztő
50 gr vaj (én Ligát használtam, tejérzékenyek ezt nyugodtan használhatják)
pici só
1 ek cukor
1 egész tojás
A fahéjas krémhez:
50 gr kókuszzsír
4 ek cukor
4 tk Lucullus őrölt fahéj
A lisztet a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a sót, cukrot, tojást, élesztőt, az olvasztott vajat és a langyos tejet is, majd bekapcsoltam a gépet és hagytam dolgozni. Kb.6-8 percig dagasztottam a tésztát, ezután 50 fokos sütőben 35-40 percet kelesztettem. Miután szépen megkelt a tészta, kókuszzsírral megkent szilikon lapon 3-4 mm vékonyra nyújtottam, megkentem a fahéjas töltelékkel. Ehhez a cukrot a puha kókuszzsírban elkevertem és hozzáadtam az őrölt fahéjat. A tésztát feltekertem, kb.2 centis karikákra vágtam és sütőpapírral bélelt tepsibe tettem.
Visszatettem még kb. 5-10 percre az 50 fokos sütőbe, majd tetejüket felvert tojással lekentem és 200 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem.
Jól kidolgoztam,hagytam kicsit kelni,majd középen jó mélyen bevágtam és ízlés szerint pakolható pl: sajttal, fokhagymás tejföllel és házi füstölt sonkával Sütés 200 fokon kb 20 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejbe keverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport, a sót, az élesztős keveréket, a joghurtot, az olajat, a to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKovász: 2 kanál anyakovász a hűtőből (lehet aktív is) 10 dkg langyos víz 15 dkg BL80 kenyérliszt Tészta: az összes kovász 65 dkg BL80 kenyérliszt 300 ml szobahőmérsékletű...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes500ml vízben elkevetem az útifűmaghéjat azt állni hagyom,közben kimérem a liszteket(magokat pelyheket kihagyom) aztán a kézi mixer dagasztójával dagasztom 3-4percig.Majd olajos kéz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű