3 db majdnem egykilós barhesz lesz):
- 1500 gr BL55 finomliszt
- 2 db közepes főtt burgonya, áttörve/lereszelve
- 20 gr friss élesztő
- 3 kk só
- 1 kk cukor
- 3 ek olaj
- a burgonya összes főzővize (ami nagyjából 3 dl volt nálam) + langyos víz szükség szerint
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérjük, a burgonya főzővizét is. A többi folyadékot folyamatosan adagoljuk és apránként, úgy, hogy a rugalmas tésztát kapjunk. Alaposan kidgasztatjuk a géppel a tésztát és két órán át lefedve kelesztjük. Ezután három részre osztjuk a tésztát (használhatunk mérleget is), majd mindhármat 4 részre. (Összesen 3x4 darabka tésztánk lesz.) Gömbölyítsük mindet, és 10 percig pihentessük, majd sodorjunk hosszú hurkákat/kígyókat (kinek hogy tetszik) és az alábbi videó alapján fonjuk meg a kalácsainkat. (Minket majd a négy kígyóból való fonás fog érdekelni...)
Fonas
http://demeterszilvia.blogspot.de/2015/04/barhesz.html
Tegyük a barheszeket egy-egy tepsire, takarjuk le konyharuhával és hagyjuk további fél órát kelni. Tojássárgával kenjük le, és szórjuk meg mákkal/szezámmal (vagy akár mindkettővel) és mérsékelt tűzön süssük pirosra (kb. 190-200 fokon 35 percig tartott nálam). Rácson hagyjuk kihűlni...ha mákunk van (márpedig van, mert szórtunk a tetejére), akkor még cserepek is lesznek rajta :).
Elkészítése: Az élesztőt elmorzsoljuk és az 1 dl langyos tejben egy pici cukorral összekeverve felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,elkeverjük a sóval,majd bele ütjük a tojást. H...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni,dagasztani. 40 perc kelesztés.12 fele osztani,gömbölyíteni.A magokat beledolgozni vagy a végén fejjel lefelé vízbe mártani,utána magba. 30 perc pihi .230 f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vajat kikeverjük a cukorhelyettesítővel és a tojással, majd beleszórjuk a lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket is. Összekeverjük/gyúrjuk és folfackba 1 órára hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűNégy felé osztjuk a ki dolgozott tésztát és a tölteléket ! Kinyújtjuk , rákenjük a tölteléket én szoktam reszelni rá sajtot. Feltekerjük mint a bejglit 2 cm szeletekre vágjuk ,meg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű