Hozzávalók:
1 bögre kefír,
1 bögre reszelt sajt,
1 bögre sonka (szalámi vagy virsli lereszelve),
2 bögre liszt,
0,5 kiskanál só,
0,5 kiskanál cukor,
0,5 kiskanál szódabikarbóna.
Tegyük egy tálba a kefirt, majd adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát, keverjük jól össze. Ezután tegyük bele a reszelt sajtot és a lisztet, gyúrjuk meg a tésztát. Osszuk el az így kapott masszát több darabra, majd nyújtsunk kerek palacsintákat. A sonkát halmozzuk a palacsinták közepére és húzzuk fel a tészta széleit, hogy befedje a tölteléket. Forró olajban süssük ki a palacsintákat.
A tojást a cukorral, majd a tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a rumot, végül a sütőporos liszttel és egy csipet sóval összegyúrjuk. Ha túl lágy lenne, még adhatunk hozzá lisztet,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA mozarellát és a kókuszkrémet ( mascarponét ) egy mikrózható tálba tesszük és 1 percig mikrózzuk, majd meg keverjük, majd vissza 1 percre, majd megint keverés. Ezt addig csináljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA joghurtot, vizet, élesztőt, mézet és a lisztet alaposan gyúrd össze. Add hozzá a sót és a vajat, és dagaszd 10 percig.Ha van négyszög alakú dobozod, olajozd ki nagyon vékonyan, é...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes