2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük / vágjuk ketté. Ilyen egyszerű, jó étvágyat!
1. A vizet és a vajat feltesszük egy kisebb lábasban, takarékon főni, és amikor felforr, akkor hozzákeverjük a lisztet. Addig kevergetjük, míg a massza el nem válik a fazék oldalát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk majd a többi hozzávalóval alaposan összegyúrjuk. A sima tésztát letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát 12...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA langyos tejben a cukorral megfuttattam az élesztőt, kelesztő tálban összegyúrtam a sóval elkevert átszitált liszttel, a vízzel, és a puha vajjal. Letakarva pihentettem 10 percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt belemorzsoljuk a langyos cukros vízbe és felfuttatjuk. Amikor felfutott az élesztő akkor egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót és egy kanállal gyorsan összedolgo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű