menu

Családireceptkönyv.hu

Forralt bor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 üveg vörösbor
egy fahéjrúd
két csillagánizs
fél rúd vanília vagy vaníliaeszencia
2-3 szem szegfűszeg
méz
egy narancs leve

Elkészítés:


Egy üveg vörösborhoz (nem kell a legjobb minőség, de azért ne legyen kannás bor) kb. fél üveg vizet öntök, dobok bele egy fahéjrudat, két csillagánizst, ha van itthon, akkor egy fél rúd vaníliát is kettéhasítok, ha nincs akkor kiveszek egyet a vanília eszenciás üvegből. Két-három szem szegfűszeg is mehet bele és pár narancs vagy mandarin karika.
Felteszem a tűzre és addig kevergetem míg épp elkezdene forrni. Akkor gyorsan elzárom alatta a lángot, teszek bele mézet, egy narancs kifacsart levét és 20-30 percig letakarva állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják. Ha ütősebbre szeretném akkor löttyintek bele fehér rumot, vagy konyakot, esetleg rumot.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.limarapeksege.hu/2012/11/forralt-bor.html

Forralt bor

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Gyümölcsös finomság
Gyümölcsös finomság

Összevágod a gyümölcsöket egy nagy tálba, de az epreket összeturmixolod és a levét a többi gyümölcshöz öntöd. A hűtőszekrényben 1 órán át fagyasztod.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancsos csokilikőr
Narancsos csokilikőr

A tejszínt a cukorral lassú lángon melegíteni kezdjük, amíg a cukor el nem olvad teljesen. Ekkor hozzáadjuk a kockákra tört étcsokit, és addig keverjük, míg egynemű nem lesz. Hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Citrusos limonádé
Citrusos limonádé

6 db narancsot, 1 db citromot és 1 db lime-ot kifacsarunk. (Önthetünk hozzá dobozos narancslevet is, ha nem lenne elég a gyümölcs.) Annyi cukrot, amennyivel igényeljük (én...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojáslikőr
Tojáslikőr

1. A sárgáját habosra keverem a cukrokkal. 2. Hozzáadom a tejszínt, a tejet és az alkoholt. 3. Jól elkeverem és üvegekbe töltöm. 4. A üvegeket jól ledugaszolva 2 hónapi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk