1 üveg vörösbor
egy fahéjrúd
két csillagánizs
fél rúd vanília vagy vaníliaeszencia
2-3 szem szegfűszeg
méz
egy narancs leve
Egy üveg vörösborhoz (nem kell a legjobb minőség, de azért ne legyen kannás bor) kb. fél üveg vizet öntök, dobok bele egy fahéjrudat, két csillagánizst, ha van itthon, akkor egy fél rúd vaníliát is kettéhasítok, ha nincs akkor kiveszek egyet a vanília eszenciás üvegből. Két-három szem szegfűszeg is mehet bele és pár narancs vagy mandarin karika.
Felteszem a tűzre és addig kevergetem míg épp elkezdene forrni. Akkor gyorsan elzárom alatta a lángot, teszek bele mézet, egy narancs kifacsart levét és 20-30 percig letakarva állni hagyom, hogy a fűszerek jól átjárják. Ha ütősebbre szeretném akkor löttyintek bele fehér rumot, vagy konyakot, esetleg rumot.
Gyümölcsöket kockára vágni (almát, körtét felesleges hámozni), összekeverni, megszórni őrölt szegfűszeggel, fahéjjal, 2 citrom levével. Jöhet hozzá a cukor (barna v. nyírfacukor),...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMindent összeturmixolunk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A gyömbért vagy nagyon alaposan mossuk meg, vagy még inkább vékonyan hámozzuk meg, majd vágjuk egészen vékony szeletekre. (Nagyon jó illatú lesz tőle a kezünk! ) A...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bodzavirágot tisztítsd meg a bogaraktól és a zöld részektől, majd tedd őket egy nagy tálba. A bodzavirágokat öntsd le annyi vízzel, amennyi teljesen elfedi a virágokat. Fontos...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű