50 dkg padlizsán
só, bors ízlés szerint
egy közepes fej vöröshagyma
1 tojás sárgája
2 dl olaj
A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük (vagy turmixoljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját, és fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Pirított vagy sima kenyérrel és paradicsommal kitűnő.
A tojásokat nem külön kell belekeverni, hanem a tojássárgából és az olajból sűrű majonézt készítünk, azzal keverjük el a pépesre zúzott padlizsánt, egy fej finomra reszelt vöröshagymát és két-három kanálka édes mustárt. Szerintem a bors fölösleges, ront az ízén. Delikáttal ízesítjük. Az édes mustártól kap egy különlegesen pikáns ízt. Isteni finom így.
A narancslevet tálba öntöttem. A tejszínt nagyon vékony sugárban kezdtem hozzáönteni, közben kézi habverővel folyamatosan kevertem, nehogy a tejszín kicsapódjon. Amikor az összes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott szedret a cukorral, a vaníliás cukorral és fahéjjal feltesszük a vízben főzni. Mikor felforrt, hozzáöntünk 4 dl tejet, és közepes lángon tovább főzzük nagyjából...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A málnát mossuk meg és egy botmixerrel pürésítsük, majd egy szűrőn passzírozzuk át, hogy a magokat eltávolíthassuk. 2. Adjuk az átpasszírozott, mag nélküli málnához a joghurto...
Elkészítési idő: 25perc+hűtés Nehézség: NehézA barackokat meghámozzuk, 3-4 db kivételével összedaraboljuk, és a fűszerekkel együtt bő 1,7 l vízben megfőzzük. A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre. A mara...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű