Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Erdélyi padlizsánkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg padlizsán
só, bors ízlés szerint
egy közepes fej vöröshagyma
1 tojás sárgája
2 dl olaj

Elkészítés:


A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöblítjük. Vágódeszkán összetörjük (vagy turmixoljuk). Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a tojás sárgáját, és fokozatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olajat. Pirított vagy sima kenyérrel és paradicsommal kitűnő.

Trükkök, tippek, praktikák:


A tojásokat nem külön kell belekeverni, hanem a tojássárgából és az olajból sűrű majonézt készítünk, azzal keverjük el a pépesre zúzott padlizsánt, egy fej finomra reszelt vöröshagymát és két-három kanálka édes mustárt. Szerintem a bors fölösleges, ront az ízén. Delikáttal ízesítjük. Az édes mustártól kap egy különlegesen pikáns ízt. Isteni finom így.

Erdélyi padlizsánkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
5 perces - hideg - gyümileves
5 perces - hideg - gyümileves

Az én kedvencem a barackleves, de készíthető meggyből, szilvából, szóval bármilyen gyümölcsből is. A tejszínt, tejet, vaníliáscukrot, (esetleg cukrot, bár én ehhez nem szoktam plu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banánleves - OK
Banánleves - OK

1. 3-4 darab banánt meghámozunk és edénybe rakjuk. 2. Forraljunk fel ½ liter csemegebort cukorral és citromhéjjal, s keverjünk bele 4 tojássárgáját. 3. A tojások fehérjét v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel
Nem lehet abbahagyni csirke rizzsel

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szafi Fitt “mindenmentes” sportszelet ízű csoki
Szafi Fitt “mindenmentes” sportszelet ízű csoki

A vizet a sóval és a kókuszolajjal felforraljuk, majd ráöntjük az összekevert száraz anyagokra. Ha kihűlt 10 percre tegyük a hűtőbe. Miután megkeményedett, 2 fólia között nyú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk